Move Pro

Move Pro: geluid op scherp?

Teufel, een Duitse fabrikant die zich specialiseert in sound systems, kwam dit najaar met een nieuwe hoofdtelefoon op de proppen. Het was al een tijdje stil in de sector “in-ear headphones” bij Teufel. Met de nieuwe Move Pro brengen ze daar verandering in. Maar of hier het geluid op scherp blijft?

De verwachtingen waren en zijn hoog gespannen en dit om 2 redenen: zijn voorganger de ‘Move’ was al een topper op het vlak van geluidskwaliteit: de hoge tonen en bassen kwamen moeiteloos tot in je oren. De tweede reden: aan de Move Pro hangt een prijskaartje van €119,99. Kan het deze prijs waarmaken?

Move Pro

Neodym-HD-drive

De Move liet je genieten van films, muziek ed zonder gestoord te worden van het aanwezige omgevingsgeluid. Bij de nieuwe Move Pro leggen ze de lat nog iets hoger en dat doen ze door middel van Neodym-HD-drive waarbij de audio wordt opgebouwd op een natuurlijk en gebalanceerd klinkende geluidsfundering. De membranen zorgen ervoor dat de kleinste details in het geluid worden onderscheiden en de frequenties elkaar niet in de weg zitten, maar elkaar versterken.

Passende oortjes

Bij de Move Pro krijg je drie paar groottes meegeleverd. Er moet er wel eentje tussen zitten die perfect in jouw oren past. Door de goede aansluiting, brengen ze het omgevingsgeluid tot het minimum. Het anti-druk systeem zorgt dan weer voor een  aangename ervaring op je trommelvlies.

Slimme kabel

Het moet gezegd zijn, de Move Pro ziet er stevig uit. Het hoogwaardig kunststof snoer is knikbestendig, stijlvol en toch robuust. Laat dat laatste nu vooral het pluspunt zijn voor het intensieve gebruik.

Via de geïntegreerde afstandsbediening – die op alle besturingssystemen werkt- kan je moeiteloos muziek starten of stoppen, een oproep beantwoorden en handsfree bellen zonder hem uit je broekzak te halen.

Prijs, beschikbaarheid en levering

De MOVE PRO wordt geleverd met drie paar oordopjes, een kledingklem voor de afstandsbediening en wordt geleverd met een compact beschermhoesje om de kabel en de oordopjes netjes en veilig mee te nemen. De nieuwe in-ear koptelefoon is verkrijgbaar via www.teufelaudio.nl en te koop in de Teufel Raumfeld Brandstore in de Amsterdamse Van Baerlestraat 16-H.

 

Related Posts