marantz-special-edition-14-series-gd

Marantz Special Edition 14: stereo-dreamteam

Marantz heeft de Special Edition 14-serie gepresenteerd, een stereo-dreamteam speciaal afgestemd op audio met hoge resolutie.

De twee nieuwe producten – onderdeel van de Special Edition 14-serie – moeten een nieuwe mijlpaal vormen in de geschiedenis van Marantz. Het gaat om een versterker (PM-14S1) en een audio/cd-speler (SA-14S1) die in zwart en champagne worden uitgebracht.

Special Edition 14: PM-14S1 Integrated Amplifier

marantz-special-edition-pm-14s1-intergrated-amplifierDe PM-14S1 moet mee kunnen komen in de allerhoogste klasse en is voorzien van – door Marantz zelf ontwikkelde – HDMA’s gecombineerd met een efficient signaalpad. Ook voor de liefhebbers van vinyl is de deze Special Edition 14 versterker geschikt. De MM/MC-phono equalizer maakt gebruik van Constant Feedback-techonologie die de vinyl-signalen met de grootste zorg verwerkt.

Deze technologie combineert RIAA-correctie in de NF- en CR-lus, maar met constante NF (negatieve feedback) over de volle bandbreedte. Deze constructie staat garant voor een gelijkmatige, dynamische frequentiekarakteristiek met lage ruisfactor voor alle signalen over het gehele frequentiebereik.

Special Edition 14: SA-14S1 Super Audio CD-speler

marantz-special-edition-sa-14s1-super-audio-cd-playerHet meest opmerkelijke pluspunt van de SA-14S1 is de DAC-modus. Deze is bijna identiek wat betreft functionaliteit aan de bekroonde NA-11S1. Het model is uitgerust met digitale en optische coax-ingangen, maar beschikt ook over een USB-B-aansluiting voor het aansluiten op een pc. De USB-B-aansluiting zorgt voor directe HD-streaming vanaf de computer. Aan de voorzijde is ook een USB-aansluiting aanwezig voor het afspelen van bestanden in MP3-, WAV- en AAC-indeling maar zorgt ook voor de mogelijkheid om een iPod of iPhone aan te sluiten.

Prijzen en beschikbaarheid

De PM-14S1 Special Edition zal verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van €2499 en de SA-14S1 Special Edition zal beschikbaar zijn voor een adviesprijs van €2499. Beide producten zijn vanaf eind augustus beschikbaar bij bevoegde Marantz-dealers.

Related Posts
Lees meer

Xperia Z4 smartphone aangekondigd door Sony

Vandaag is de Xperia Z4 door Sony in thuisland Japan aangekondigt. Het toestel heeft wat aanpassingen ten opzichte van de Z3. Zo is de Xperia Z4 lichter en dunner maar maakt ook gebruik van een nieuwe sensor voor de front camera.