apple carplay

Wat is Apple CarPlay en wat kun je ermee?

Bijna toe aan een nieuwe auto? En, overweeg je een “technoglogy pack”? Handig je smartphone verbinden met het systeem van de auto kan tegenwoordig bij veel automerken. Middels Apple CarPlay wordt de slimme gebruikerservaring van iOS doorgezet in je auto. Lees alles over CarPlay!

Iets meer dan een jaar geleden noemden we Apple’s iPhone-integratie voor in de auto nog iOS in the Car. Tegenwoordig noemen we dat CarPlay. CarPlay is een handige manier om eigenlijk alles wat je in de auto met je iPhone zou willen doen, handsfree te kunnen doen.

carplay

CarPlay toont de belangrijkste functies van iOS op het ingebouwde beeldscherm van je auto, via AirPlay. Het is speciaal ontworpen voor in de auto met daarvoor grotere knoppen voor gemakkelijk bediening en besturing via spraak. Daarnaast is het mogelijk om CarPlay te bedienen met de knoppen in de auto.

apple-carplay

De standaard apps waaruit CarPlay bestaat zijn Apple Maps, bellen, muziek afspelen en iMessage om berichten ontvangen en versturen. In de laatste versie zijn ook podcasts, audiobooks en zelfs Spotify toegevoegd om onderweg te beluisteren. Extra functionaliteiten wisselen per automerk en zijn bijvoorbeeld functies om andere apparatuur in de auto aan te sturen vanuit CarPlay.

Carplay is beschikbaar in auto’s van de volgende merken:
Abarth, Acura, Alfa Romeo, Audi, BMW group, Cadillac, Chrevolet, Chrysler, Citroen, Dodge, Ferrari, Fiat, Ford, GMC, Honda, Hyundai, Jaguar, Jeep, KIA, Landrover, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Seat, Skoda, Subaru, Suzuki, Toyota, Volkswagen en Volvo. Daarnaast word het ondersteund op autoradio’s van Alpine, Kenwood en Pioneer.

Om CarPlay te kunnen gebruiken heb je ook een iPhone nodig. Deze zorgt namelijk voor de verbindingen. Hiervoor kun je niet alle iPhone’s gebruiken. Vanaf de iPhone 5 tot de iPhone 6S Plus is het mogelijk om CarPlay te gebruiken.

Nu is alleen nog de vraag: wat wordt je volgende auto en zal die CarPlay bevatten? Die van mij in ieder geval wel!

Related Posts