iPhone 6S of iPhone 6S Plus, welke kies jij?

Michael, eigenaar van iAbonnement.com, legt in dit artikel uit wat de verschillen zijn tussen de iPhone 6S en 6S Plus. Zo kun je makkelijk je keuze maken als je een van beide toestellen overweegt.

Het is nu alweer even geleden dat de iPhone 6S en 6S Plus voor het eerst in Nederland verkrijgbaar waren. De early adopters hebben één van de nieuwste iPhone modellen al lang in bezit maar dat geldt niet voor iedereen. Als je net als de meeste mensen eerst wacht tot je huidige abonnement afgelopen is dan moet je de keuze nog maken. Ga je voor de iPhone 6S of voor de iPhone 6S Plus?

iPhone 6S

De iPhone 6S is de verbeterde versie van de vorig jaar uitgebrachte iPhone 6. De iPhone 6 is op meerdere punten verbeterd. Het design is op het eerste gezicht niet veel veranderd. De iPhone 6S is iets dikker, maar dit is met het blote oog niet te zien. Het formaat van het display is ook niet veranderd. Hierdoor ziet het toestel er hetzelfde uit als de iPhone 6. Onder de motorkap zijn er echter meerdere upgrades aanwezig. Het display beschikt nu over 3D Touch. Dit is een technologie voor drukgevoeligheid waarmee de iPhone voelt hoe hard je op het scherm drukt. Hiernaast beschikt de iPhone 6S over een snellere chipset; de A9 chip met M9 bewegingscoprocessor. Anders dan in de voorgaande iPhones beschikt de iPhone 6S nu over 2 GB werkgeheugen. Dit is een verdubbeling van het werkgeheugen ten opzichte van de iPhone 6, 5S, 5C en 5. Zoals je kunt zien zijn de verschillen met de iPhone 6 vooral te vinden aan de binnenkant. Dit is ook het geval met de camera. Deze heeft nu 12 megapixels in plaatsen van 8 megapixels. Met deze camera is video opnames in 4K nu ook mogelijk. De frontcamera heeft ook een upgrade gehad. Deze heeft nu 5 megapixels. Als je graag foto’s maakt met de iPhone dan is de iPhone 6S de smartphone die je wilt hebben.

iPhone-6siPhone-6s-Plus

iPhone 6S VS iPhone 6S Plus

Nu je weet wat de verschillen zijn tussen de iPhone 6 en 6S vraag je je waarschijnlijk af hoe dit zit met de iPhone 6S en 6S Plus. Deze modellen wijken niet veel van elkaar af. De iPhone 6S Plus is de grotere versie van de 6S. Het heeft een display van 5,5 inch met 1920×1080 pixels ten opzichte van 4,7 inch met 1334×750 pixels van de 6S. Door het grotere display is alles groter in de iPhone 6S Plus. De specificaties zijn echter op veel punten hetzelfde. Een verschil tussen de camera’s van de twee modellen is dat de 6S Plus camera beschikt over Optische Beeldstabilisatie. De iPhone 6S beschikt hiernaast over een grotere batterij met meer capaciteit. De landscape feature kan alleen gebruikt worden op de iPhone 6S Plus. Voor de rest zijn er geen verschillen tussen de twee modellen. Beide smartphones draaien op het iOS 9 besturingssysteem en zijn verkrijgbaar met een iPhone abonnement. De keuze voor de 6S of 6S Plus ligt voornamelijk aan welke grootte je bevalt. Kijk je graag video’s? Dan is een groter scherm mogelijk beter. Doe je dit niet? Dan is het display van de iPhone 6S groot genoeg.

Related Posts