Huanieuws: de Huawei Ascend P7 1

Huanieuws: de Huawei Ascend P7

Eerlijk is eerlijk, Huawei is een behoorlijke nieuwkomer op de smartphonemarkt. Mijn eerste reactie op de naam was ook Huawattes? (Mettin schreef eerder al over die naam). Maar, het merk wordt steeds bekender, en nu er een nieuw toestel is aangekondigd is Huawei er klaar voor om de reputatie van nieuwkomer achter zich te laten. De nieuwe Huawei Ascend P7 wordt de opvolger van de Huawei Ascend P6 en zoals het hoort bij opvolgers: alles is beter.

ImageProxy

Het uiterlijk

Om het toestel een fijn handgevoel te geven, is het ontwerp gebaseerd op de vormen van een waterdruppel. Volgens Huawei is er maanden aan onderzoek aan vooraf gegaan, wat hoge verwachtingen schept aan het model. Mijn iPhone, zo vierkant als het maar kan, ligt ook prima in de hand, dus ik ben heel benieuwd wat het effect van de waterdruppelvorm is.

Daarnaast is er gebruik gemaakt van sterker materiaal dan bij de voorganger, en is het toestel net iets groter (5 inch scherm, in vergelijking met de 4.7 van de P6). De kwaliteit van het scherm is ook beter, met een resolutie van 1920×1080 pixels (opnieuw de vergelijking met de P6: 1280×720 pixels). Het scherm wordt omringd door een leuk gekleurd achterkantje, beschikbaar in “fashionable” kleuren. Ja dames, ook roze.

Selfie naar een hoger niveau

Niet alleen hebben ze bij Huawei nagedacht over welke kleuren onder het begrip fashionable vallen, ze zijn ook bezig geweest met de belangrijkste functie die een mobiel anno 2014 heeft: de selfies. Natuurlijk heeft de camera aan de achterkant top kwalificaties waar weinig op aan te merken is, maar kom op. Tegenwoordig draait alles om de voorcamera toch? Huawei heeft een 8 megapixel camera aan de voorkant geplaatst, met een bereik goed genoeg om zelfs groefies te maken. Mocht het woord groefie nog niet bestaan (een groepsselfie), dan heeft Huawei dit verzonnen om de kwaliteit van de voorste camera aan te tonen. Ellen deGeneres: deze mobiel is een must voor jou! Voor alle anderen die graag foto’s maken met hun mobiel: de Huawei moet het makkelijk aankunnen.

Mocht het nou niet lukken om in 1 keer de perfecte selfie te maken: de Huawei Ascend P7 heeft ook een langere accuduur. Je kunt dus makkelijk nog een poging doen.

Weinig verrassingen

Verder heeft de Huawei Ascend P7 weinig verrassingen: het is een snelle mobiel waar je alles mee kan, en alles draait soepel. Er zijn veel verbeteringen ten opzichte van de P6, maar het zijn de vanzelfsprekende verbeteringen: groter, mooier, sneller en meer gebruiksvriendelijk.

De verwachtte prijs is €449 euro, en het toestel wordt beschikbaar in mei. Welke datum in mei is niet vermeld, maar je hoeft in ieder geval niet lang te wachten.

[koopgids product=”Huawei Ascend P7″]

Related Posts