Heeft toch ook wel een gadgetgehalte, die Bitcoin 1

Heeft toch ook wel een gadgetgehalte, die Bitcoin

Ie-de-reen is momenteel bezig met Bitcoin. Heb je hier nog niets over gehoord, dan heb je écht onder een steen geleefd. Natuurlijk, Bitcoin bestond in 2009 al, dus niks nieuws, maar nieuw is natuurlijk wel de aandacht die voor de digitale munteenheid is ontstaan.

Kranten schrijven erover, het web staat er vol mee, iedereen speculeert erover, en iedereen wil ze hebben. Net of het internet opnieuw is uitgevonden. Al is dat van voor mijn tijd, dus echt vergelijken kan ik het niet.

Ik ben zelf nogal afwachtend als het op ‘hypes’ aan komt. Zo keek ik de series Heroes dit jaar pas en Breaking Bad, Game of Thrones of Walking Dead ben ik nog niet eens aan begonnen. Hyves had ik ook pas in 2007 en Facebook in 2010. Twitter had ik begin 2008 dus daar was ik dan nog redelijk snel mee. En zo is Bitcoin dus ook zoiets waarbij ik liever even blijf kijken tot het stof is neergedaald en duidelijk is wat we ermee moeten.

Toch krijg ik er veel van mee en ik vind het op zijn minst een heel interessante ontwikkeling. De verhalen over hoe mensen zonder banktoegang ineens mogelijkheden hebben om toch te handelen en betalingen te doen, wereldwijd, spreken mij wel aan. Ook mensen die vanwege hun overheid normaal gezien met bepaalde landen geen handel kunnen drijven, kunnen dat door middel van Bitcoin wel.

Zelf heb ik welgeteld 0,0006 Bitcoin. Tegen de huidige koers is dat amper 37 eurocent (1 BTC=627 euro op moment van schrijven) waard. Maar als die koers nog even doorstijgt tot de inmiddels vermoedelijke 20.000 dollar, dan wordt het nog wel eens wat. En omdat ik er zelf een klein beetje van heb, hou ik het toch wel meer in de gaten.

Waarom heeft het dan iets gadgetachtigs? Simpel: iedereen wil het hebben, het is toch wel een beetje nerdy, het staat onwijs cool als je kunt zeggen dat je Bitcoins hebt, dat je begrijpt hoe het werkt zelfs, en als je het eenmaal hebt, wil je niet meer zonder. Precies wat ik ook heb met een spiksplinternieuwe telefoon of een hele gave soundbar bijvoorbeeld. Kortom, ik loop te glimmen als een baas als ik ergens kan zeggen dat ik welgeteld 0,0006 Bitcoin heb ;-).

Als je trouwens geen flauw idee hebt hoe je zelf aan Bitcoins komt, een vriend van me heeft een handige handleiding geschreven.

Plaatje op de homepage bij dit artikel trouwens is van intobitcoin.nl (vond ik qua naam wel leuk matchen ;-))

Enneh: als je deze post of het hele blog tof vindt, kun je hem ook waarderen door een beetje Bitcoin over te maken ;).

Related Posts
Review: Netgear Orbi 3
Lees meer

Review: Netgear Orbi

Met de Netgear Orbi lanceert Netgear een nieuwe oplossing voor thuisgebruikers om toch ook de dode hoeken van…
Fiio X7 Mk. 2 audiospeler
Lees meer

Review: Fiio X7 Mk. 2

We kregen op de redactie een testexemplaar van de gloednieuw Fiio X7 Mk. 2 binnen. De muziekspeler lijkt…