Dyson blijft doorgaan met innovatie 1

Dyson blijft doorgaan met innovatie

Vandaag even bij Dyson geweest in Amsterdam om te kijken naar de nieuwe producten van Dyson. Als er bij Dyson geen lampje gaat branden, Dyson is oorspronkelijk bekend van de stofzuigers die het vanaf het begin anders anders deden. Hoe? Door zakloos stofzuigen groot te maken. Vrijwel iedere leverancier ontwikkelde stofzuigers met een stofzak die je regelmatig moest verwisselen. Dyson zag de noodzaak niet van zo’n zak zeker omdat dit ook de performance van de stofzuiger beïnvloed. Bij een bezoekje aan een zagerij zag James  Dyson dat daar stof door middel van centrifugaal kracht uit de lucht wordt gehaald en de rest is, om het kort te houden,  historie.

De 'speciale' stofzuigers van Dyson
De ‘speciale’ stofzuigers van Dyson

Historie die niet van de ene op de andere dag is gegaan trouwens want de markt voor stofzuiger zakken was toentertijd een zeer lucratieve business. James Dyson leerde met vallen en opstaan dat als hij de wereld wilde veranderen , hij het zelf zou moeten doen.

Snoerloze stofzuigers om snel even schoon te maken
Snoerloze stofzuigers om snel even schoon te maken

Meer dan stofzuigers

Dyson is nu een van de grote en zeer innovatieve speler op huishoudelijk gebied met naast stofzuigers, ook föhns en luchtreinigers. Deze laatste categorie in zelfs in combinatie met een ventilator en eventueel verwarmings-element. Want, we zijn wel bezorgd over de luchtkwaliteit buitenshuis, maar wist je dat (volgens Dyson) de lucht binnenshuis tot 5 x zo vies kan zijn als buitenshuis? Stof, haren van huisdieren, kleine verbrandingsdeeltjes van houtkachels of van het gasfornuis, allemaal zaken die je liever niet in je huis hebt, zekers als er iemand allergisch is.

Het grappige is dat de luchtreinigers er uitziet als, ja wat eigenlijk? Moderne kunstwerken? Beveiligingspoortje in een winkel (met name dan de grote luchtreiniger in de foto hieronder)?

Luchtreinigers in diverse soorten en maten
Luchtreinigers in diverse soorten en maten

Het ziet er niet uit als een traditionele ventilator, want waar zijn de ventilatorbladen dan? Dat is het  mooie van Dyson, in plaats van te doen wat de andere leveranciers doen komen zij met een nieuw design die je (op standje 10 van de ventilator) zeg maar nog net niet van je sokken blaast.

Binnenkort op Intogadgets een review van de Dyson van de Pure Hot + Cool link, een ventilator + verwarming+ luchtreiniger die natuurlijk met de Dyson App te besturen is.

Related Posts