Review: Doro Liberto 820 Mini, smartphone voor senioren? 1

Review: Doro Liberto 820 Mini, smartphone voor senioren?

De Doro Liberto 820 Mini is de opvolger van de reeds bestaande 810 en door mij hier al eerder vernoemd. Echter was de Liberto 820 de afgelopen weken in mijn bezit om het toestel eens te onderwerpen aan een grondige inspectie. Ik deed dit niet alleen, nee ik schakelde zelfs mijn 84 jarige oma voor in! Helaas wilde zij niet op dat toch wel ingewikkelde internet verschijnen, dus zijn de foto’s van mijn eigen hand. Let’s begin!

Doro Liberto 820 mini

Boekjes!

Heel erg veel boekjes. En dat vind ik niet heel erg gebruiksvriendelijk, bedenk je wel dat de doelgroep voor deze telefoon bestaat uit senioren die toch deels met hun tijd mee willen gaan. Doro Liberto 820 mini manualsEn dat verder ongeveer alles aan deze telefoon er op is toegespitst om deze voor senioren toegankelijk te maken. Tot aan een ‘Assistentie-knop’ aan de achterkant van het toestel aan toe. Maar goed, tussen de papierwinkel was het boekje met daarop Nederlands snel gevonden.

In het boekje zijn de instructies helder geformuleerd, zijn de stappen goed te volgen en laten we er voor het gemak even vanuit gaan dat een (klein)zoon of dochter wel even helpt bij het instellen van de telefoon. Dat is overigens ook wel nodig, want de telefoon heeft, zoals iedere telefoon, Engels als standaard taal ingesteld.

Speciale eigenschappen, op en top ouderenproof!

De grote letters, fysieke knoppen en grotere symbolen zijn een aantal van de Assistentieknopkenmerkende eigenschappen die dit toestel uitermate geschikt maken voor de doelgroep: ouderen die met de tijd mee willen. Een functie die meteen in het oog springt is de knop aan de achterkant van het toestel, de assistentieknop.

Deze knop is in te stellen en wanneer hij ingedrukt wordt zal hij automatisch door een lijst met nummers gaan bellen totdat hij verbinding heeft met een nummer. Hierdoor kan de persoon die op de assistentie knop heeft gedrukt doorgeven wat het noodgeval is. Tevens kan er een signaal ingesteld worden wat afgegeven wordt wanneer hij wordt ingedrukt.

Als je het mij vraagt is dit een mooie toevoeging die laat zien, ook aan ouderen, dat een telefoon niet alleen maar onnodig ingewikkelde functies bevat! Verder bevat iedere app of functionaliteit een handige stap bij stap wizzard zodat de gebruiker de eerste keer rustig door de telefoon kan lopen.

Uniek aan deze telefoon is de My Doro Manager, hiermee stelt Doro familie en verzorgers in staat de gebruiker op afstand te helpen met het toestel. Ideaal wanneer ik bijvoorbeeld mijn oma moet helpen omdat het internet stuk is, of haar mail het niet meer doet. Je kunt namelijk makkelijk op afstand instellingen wijzingen en apps toevoegen of verwijderen.

Specificaties & conclusie, past de telefoon zich aan aan de gebruiker?

Goed, het was van te voren bekend dat de Doro Liberto 820 Mini geen hoogvlieger was qua specificaties. Maar met 2 gigabite aan intern geheugen en een processor, die op zijn zachtst gezegd niet heel rap is, zijn de specificaties iets aan de krappe kant. Daarentegen, wanneer een senior daar last van krijgt is hij of zij de senioren smartphone misschien wel ontgroeid 😉

In het kort, prima camera voor foto’s van de plantjes in de vensterbank. Voor het vergrootglas vond ik de camera net aan de magere kant. Duidelijk helder scherm, fijne fysieke knoppen en een duidelijke interface door middel van de grote iconen.

Conclusie: op zoek naar een mooie instapklare smartphone voor je (groot)ouders? DOEN!

Zeg nou zelf, ideaal voor op het bureau met foto's van de kleinkinderen toch?
Zeg nou zelf, ideaal voor op het bureau met foto’s van de kleinkinderen toch?
Related Posts