GoPro Hero 12 Black uitgelekt 1

GoPro Hero 12 Black uitgelekt

Er zijn recentelijk renders en specificaties opgedoken van de aankomende GoPro Hero 12 Black actioncamera. Deze nieuwe camera belooft verbeterde beeldstabilisatie en behoudt de vertrouwde 5,3k-sensor die we al kennen van zijn voorganger. Het lijkt erop dat deze opvallende camera vanaf 13 september beschikbaar zal zijn voor een prijs van ongeveer 450 euro.

Wat betreft het uiterlijk van de GoPro Hero 12 Black, blijkt uit gelekte renders die circuleren op de Duitse techwebsite WinFuture dat het ontwerp vergelijkbaar zal zijn met de vorige versie. Hoewel de behuizing hoofdzakelijk zwart blijft, zal deze generatie een subtiele toevoeging hebben in de vorm van blauwe ‘spikkels’, in tegenstelling tot de volledig zwarte afwerking van de Hero 11 Black. Wat de schermgrootte betreft, behouden zowel het voorste als het achterste scherm dezelfde diagonale afmetingen van respectievelijk 1,40 inch en 2,27 inch. Ook de afmetingen en het gewicht van de camera blijven onveranderd.

De sensor van de GoPro Hero 12 Black ondergaat eveneens geen wijzigingen. De actioncam zal opnieuw worden uitgerust met een 1/1,19-inch sensor die in staat is om 24,7-megapixelfoto’s vast te leggen en 5,3k-videobeelden te schieten op 60 frames per seconde. Volgens informatie van WinFuture beweert GoPro dat de Hero 12 Black met HyperSmooth 6.0 verbeterde beeldstabilisatie zal bieden. Wat de software betreft, lijken de veranderingen beperkt te zijn, zoals blijkt uit de datasheets die de Duitse techwebsite heeft ingezien.

Bovendien wordt verwacht dat deze nieuwe actioncamera een langere batterijduur zal hebben. De Hero 12 Black zal wederom gebruikmaken van batterijen met een capaciteit van 1720mAh, maar deze actioncamera zou tot wel 70 minuten aan 5,3k-beeldmateriaal kunnen opnemen bij 60 frames per seconde. Dit is een verbetering van negen minuten ten opzichte van zijn voorganger, de Hero 11 Black. Bij 30 frames per seconde zou de nieuwe Hero 12 Black volgens WinFuture ruim 90 minuten meegaan, in vergelijking met de maximale 80 minuten van zijn voorganger in dezelfde opnamemodus.

Related Posts
Activeon CS action cam
Lees meer

Review: Activeon CX actioncam – topper!

Thijs had de luxe om de Activeon CX action cam te testen tijdens mtb-ritjes en hij dropte hem ook even in de vijver. En, ondanks zijn valpartij, is hij enthousiast over deze action cam die de concurrentie met Go Pro aan kan.