Goed gereedschap verdient een goede opbergplek 1

Goed gereedschap verdient een goede opbergplek

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: je bent lekker aan het klussen en ineens is die éne schroevendraaier spoorloos verdwenen. Na een kwartier zoeken vind je ‘m eindelijk, vaak op een plek waar je al drie keer eerder had gezocht. Om daar voor eens en voor altijd mee af te rekenen is er de gereedschapswagen of, als je echt veel gereedschap wilt opbergen, een gereedschapskast.

Heb je alleen maar kleine schroevendraaiers hebt om je iPhone uit elkaar te halen? Of heb je juist een indrukwekkende collectie sloophamers opgebouwd? Het maakt eigenlijk niet uit, goed gereedschap gaat simpelweg langer mee als je er zuinig mee omgaat. Het enige verschil is de maat van je opbergmeubel.

Een werkplaatskast kan bijzonder veel (groot) gereedschap bevatten en is bij uitstek geschikt voor het zwaardere werk. Met een gereedschapswagen kan je gemakkelijk al je tools meenemen in en om het huis. Zo hebben je altijd alles bij de hand, ook als je aan je auto sleutelt of een nieuwe schutting gaat plaatsen.

Professioneel en efficiënt

Het aantal schroevendraaiers, hamers en ratels wat de meeste mensen door de jaren verslijten lijkt haast oneindig. Goed gereedschap is meestal niet goedkoop, maar rommelen met goedkoop gereedschap dat nét niet lekker past is zo ongeveer de hel op aarde. Kapotte schroeven of afgebroken bouten zitten vaak op de meest onhandige plekken en kosten je zo een paar uur of zelfs een dag extra klussen.

Heb je eenmaal de stap gezet en goed gereedschap gekocht, dan wil je zo’n investering ook goed beschermen. Een gereedschapswagen met aparte lades voor je schroevendraaiers, ratel met doppen en natuurlijk hamers zorgt ervoor dat je je dierbare tools altijd in de buurt hebt, precies waar je ze verwacht.

Iedereen die wel eens bezig is geweest met een doe-het-zelf-project weet dat georganiseerd werken en het snel kunnen pakken van de juiste hulpmiddelen het verschil kan maken tussen een fluitend uitgevoerde klus en een nachtmerrie van meerdere dagen.

Veiligheid

Naast het gemak van een gereedschapskast of -wagen is het goed opbergen van gereedschap natuurlijk ook op het gebied van veiligheid een flinke verbetering. Je zult niet de eerste klusser zijn die op zaterdagmiddag de EHBO-post binnen loopt.

Al het rondzwervend gereedschap kan gevaarlijk zijn, maar in het bijzonder scherpe gereedschappen vormen een groot risico.

Mobiliteit en flexibiliteit

De mobiliteitsvoordelen van een gereedschapswagen en de flexibiliteit die dit biedt zijn wat mij betreft ook een groot pluspunt. Niet langer is het nodig om constant heen en weer te lopen naar de schuur om weer iets te pakken. Je neemt gewoon je gereedschapskar mee en daarmee heb je alle mogelijke tools bij de hand.

Dat kan een klus in de tuin zijn of het betere sleutelwerk aan je auto op de oprit, maar denk ook eens aan verschillende werkplekken. Soms ben je in de garage aan het klussen, maar een delicate gadget repareer ik persoonlijk liever aan de keukentafel bijvoorbeeld. Dan is het fijn om al je gereedschappen daar ook direct bij de hand te hebben.

Ben je druk bezig een nieuwe schutting te plaatsen? Dan is het erg fijn om gaandeweg al je spullen mee te nemen en niet steeds 10 meter terug te moeten lopen omdat daar ook nog spullen liggen.

Duurzaamheid

Goed gereedschap gaat langer mee als je er goed voor zorgt. Rondslingerende tools raken bovendien gemakkelijk kwijt, wat weer voor extra kosten zorgt.

We leven in een wereld waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt. Of het nou kiloknallers zijn, fast fashion of goedkope troep die door moet gaan voor gereedschap: het kan niet meer. Gelukkig beseffen steeds meer mensen dat investeren in een kwalitatief goede oplossing op lange termijn een stuk voordeliger is. Daar hoort een goede opbergmogelijkheid ook bij.

Conclusie

De meeste mannen hebben geen redenen nodig om een gereedschapskast of gereedschapswagen aan te schaffen, die willen er sowieso wel eentje. Ook steeds meer vrouwen klussen vrolijk mee en ook zij zien de voordelen van een degelijke oplossing.

Het goed opbergen van je tools zorgt voor een langere levensduur, een veilige werkplek en een fijnere klus. Zeker de moeite waard dus.

Related Posts