iPhone 9

Geruchten over de iPhone 9 en iPhone 12

Er doen behoorlijk wat geruchten de ronde als het gaat over de nieuwe iPhone 9. Wees gerust, het lijkt erop dat de iPhone 9, de nieuwe betaalbare telefoon van Apple, zonder vertraging uit komt in de loop van 2020. Ook de iPhone 12 die in de herfst uit moet komen lijkt ons zonder vertraging te zullen bereiken.

De problemen rondom Corona lijken weinig invloed te hebben op de productie van Apple. Ook de nieuwe iPhone 9 zou gewoon op tijd gelanceerd moeten worden.

Apple iPhone 9

De nieuwe iPhone 9 is Apple’s variant op een voordelige telefoon. De iPhone 9 zou in de loop van 2020 uit moeten komen en misschien zelfs al eind deze maand.

In eerste instantie werd deze telefoon niet iPhone 9, maar iPhone SE 2 genoemd. Dit omdat Apple net als bij de orignele iPhone SE een nieuw binnenwerk in een oude behuizing stopt. De naam iPhone 9 heeft Apple nog niet gebruikt, dus zou ook een logische keus zijn. Om aan te geven hoe vooruitstrevend de iPhone X was heeft Apple het nummer 9 helemaal overgeslagen.

Qua binnenwerk lijkt het wel goed te zitten met de iPhone 9. De geruchten gaan dat hij een A13 Bionic-processor krijgt. Dat is dezelfde soc die ook in de allernieuwste iPhones zit, de iPhone 11 en 11 Pro zit. De behuizing is gelijk aan die van de iPhone 8. Verwacht dus een 4,7″ scherm voor de gewone uitvoering en 5,5″ voor de iPhone 8 Plus.

Voor iedereen die graag een nieuwe iPhone gebruikt maar daar niet compleet op leeg wil lopen is deze iPhone een serieus goede optie. Nu een goede deal en niet wachten? Een iPhone is in combinatie met goedkope telefoonabonnementen vaak nog voordeliger dan een los exemplaar.

Apple iPhone 12

De iPhone 12 en iPhone 12 Pro staat nog steeds op de planning voor september. Over de 12 is minder duidelijk. Ming-Chi Kuo is zo ongeveer de meest gequote Apple analist. Zijn verwachting is dat het design van de iPhone teruggrijpt op het ontwerp van de iPhone 4. Dat zou betekenen dat de nieuwe telefoon een metalen frame krijgt wat lekker stevig in de hand ligt en meer grip biedt dan de huidige gladde ontwerpen. Een nieuw ontwerp en verbeterd fabricage-proces moeten er voor zorgen dat “antenna-gate” niet nog een keer voorkomt.

Van de Apple iPhone 12 zouden 4 versies komen, tegenover 3 nu. Twee lower-end varianten met een 5,4″ en 6,1″ scherm en twee high-end varianten met 6,1″ en 6,7″ schermen. Ter vergelijking, de huidige iPhone 11 heeft een 6,1″ scherm, de iPhone 11 Pro heeft een 5,8″ of 6,5″ scherm.

Qua processor kunnen we kort zijn: de Apple A14-chip is de meest voor de hand liggende optie.

De camera in de iPhone 12 is een interessante. Deze zou wel eens de LiDAR sensor en dual-lens camera van de huidige iPad Pro over kunnen nemen. Dit zou de genoemde 3D camera moeten zijn. Met de LiDAR sensor is het mogelijk om de omgeving in een fractie van een seconde te scannen. Vooral op het gebied van augmented reality is dit een welkome toevoeging.

De Apple iPhone 12 wordt in september verwacht.

Related Posts
Wat is een Smart Grid? 4
Lees meer

Wat is een Smart Grid?

Tegenwoordig horen we de term smart grid steeds vaker. Dit heeft alles te maken met duurzame energie. Laten…