Geniet meer van TV en Streamingdiensten met een Teufel Soundbar 1

Geniet meer van TV en Streamingdiensten met een Teufel Soundbar

Soms denk je bij jezelf, waarom het ik dat niet eerder aangeschaft! Deze gedachte ging door me heen toen ik de Teufel Cinebar aan het testen was. Natuurlijk, uit je TV komt ook geluid maar dat is een groot verschil met de beleving van een soundbar.

Geniet meer van TV en Streamingdiensten met een Teufel Soundbar 3
Alle goede dingen komen in drieën

Mijn keuze is gevallen op de CINEBAR 11. Zoals je kunt zien zijn het in totaal drie dozen.

Uitpakken

Zoals Je kunt zien zijn er 3 dozen bij de Cinebar 11. De onderste doos op de foto is de subwoofer die op zijn kant of plat onder de bank bijvoorbeeld kan worden neergelegd, plak voetjes worden meegeleverd de langwerpige bar is de daadwerkelijke cinnabar die voor of onder de tv wordt neergezet Dit is wat Samen met de subwoofer en de twee satellietspeakers het geluid verzorgd plus dat op de cinnabar ook de bediening zit dat wil zeggen daar kan je zien welke instellingen zijn geselecteerd laatste doosje dat zijn de twee losse speakers die het geheel afmaken deze speakers zet je In de buurt van cinebar waardoor je echt een surround sound krijgt.

Geniet meer van TV en Streamingdiensten met een Teufel Soundbar 5

Installeren

Ik heb gekozen voor een draadloze verbinding dat wil zeggen dat Natuurlijk wel de speakers In het stopcontact moeten Maar dat er geen afzonderlijke kabel loopt maar wij het geluid wordt getransporteerd dat gaat eigenlijk compleet via wifi. Zoals Je kunt zien op de foto hierboven heb je de mogelijkheid om de speaker aan de muur te hangen of zoals hier op een oppervlakte te plaatsen of zelfs op een standaard. Het draadloos koppelen is eigenlijk een fluitje van een cent je sluit alles aan je drukt op de knop en binnen no time knippert het witte lampje en heb je de verbinding gemaakt met de set. Het is altijd wel goed om even goed te kijken wat je op dat moment als referentie uitzending hebt wat niet alle programma’s hebben een even duidelijk zwaar subwoofer geluid erin.

Uittesten

Op de afstandsbediening zitten een aantal knoppen van linksboven naar rechtsonder vind je daar allereerst de helderheid, aan/uit, mute overschakelen naar tv signaal HDMI signaal gebruik makend van een bluetooth verbinding de oxley op en als laatste info wat de instellingen weergeeft de 3 knoppen eronder muziek gesproken tekst en nacht hebben we te maken met de selectie van het geluidset TYPE waarbij de dingen voor zichzelf spreken, de nachtstand haalt de subwoofers sterk naar beneden waardoor eventuele buren geen last hebben later op de avond de knoppen daaronder zie je dat er een plus en min is voor het geluid een specifieke verknoopt voor bas en voor treble en een menu knop en terugknop en een speciale knop voor Dynamics. De bediening en instelling kan je namelijk zowel via de afstandsbediening doen als ook via de knop op het op de Cinebar zelf.

Functionaliteit

De functionaliteit van de soundbar hebben we Natuurlijk al besproken toen we het hadden over de afstandsbediening. Wat prettig is de mogelijkheid om via bluetooth en je mobiel bijvoorbeeld Spotify playlist op de soundbar af te spelen. Bij het plaatsen van de soundbar moet je even goed opletten zoals je kan zien uit de foto staat de soundbar in dit geval voor de tv Ik had hem eigenlijk eerst op het voetje van de tv gezet maar dan blijkt dat de soundbar de infrarood afstandsbediening blokkeert waardoor de tv niet meer aan en uit gaat in theorie zou ik een verhoging kunnen maken en daar de soundbar opzetten maar voor nu hou ik het maar zo Het is niet erg storend Alleen Je moet even goed kijken hoe je hem het beste kunt opstellen. Bij de installatie van de soundbar moet je ook rekening houden met de afstand tussen de subwoofer en de speakers dat kan je instellen via het menu dat zowel via de afstandsbediening als via de knoppen op de soundbar te bedienen is.

Geniet meer van TV en Streamingdiensten met een Teufel Soundbar 7
Aansluitingen aan de achterkant

Als je randapparatuur gaat aansluiten dan is het goed om te weten dat je Als je een tv hebt die ARC (Audio Return Channel) ondersteund je de kabel die van de tv komt in die specifieke poort kunt steken waardoor het geluid over de Teufel loopt en waarbij je de HDMI poort die er ook nog op zit vrijhoudt bijvoorbeeld voor een PlayStation.

Dankzij Teufel heb ik eens goed gekeken naar de manier waarop ik de tv en de settopbox had aangesloten en het bleek dat ik het allemaal via de soundbar kan Laten lopen waarbij het ook zo is dat ik geen switch nodig heb om twee signalen over de soundboard Laten lopen Ik kan eenvoudigweg kiezen voor de optie tv waarbij het signaal van de settopbox het geluid over de soundbar laat lopen of Als de PlayStation bijvoorbeeld aanstaat dat ik via HDMI dat kan gebruiken.

Geniet meer van TV en Streamingdiensten met een Teufel Soundbar 9
Netstekker aansluiting

Opvallend dat je toch heel vaak niet veel tijd besteed aan het optimaal installeren van al dit soort dingen en dat je echt eventjes In de handleiding moet kijken en uitproberen om het meeste uit dit soort producten te halen.

Nachtstand

Wat een prettige functie is is de nachtstand. Je wilt namelijk niet dat buren last hebben van het lawaai en met de nachtstand kan je de subwoofer heel duidelijk zachter instellen op die manier heb je Natuurlijk minder echte soundbar beleving maar is het wel meer passend bij het tijdstip ook de mogelijkheid om bas en treble in te stellen op de afstandsbediening is handig om het geluid nog iets lekkerder te laten klinken iets dieper of iets hoger.

Helaas laat copyright het tonen van clips niet toe, of het is onduidelijk wat de fair use policy is. Dus neem het maar van mij aan. Je kunt Teufel altijd uittesten zelf en als je niet te vreden bent terugsturen dus het risico is klein.

Specs

Voor de exacte speaker specs kijk je op de site van Teufel. Er komt een goed geluid uit, dat is zeker. Zowel games als films komen goed uit te verf zonder het volume helemaal open te draaien.

Geniet meer van TV en Streamingdiensten met een Teufel Soundbar 11

Oordeel

Wat is nou de conclusie van de Teufel Cinebar 4.1? Nou dat het een hele mooie en prettige goed doordachte soundbar is die dankzij de draadloze technologie makkelijk te integreren is in je huis of in je kamer.

Natuurlijk heb je stroom nodig want anders doet hij het niet, maar op de stekkers in het stopcontact na gaat alles voor de rest draadloos. Is het een goedkope soundbar? Nee, dat zou ik niet zeggen. Er zijn dat komt Natuurlijk ook Omdat het een 4.1 surround sound opstelling is Er zijn goedkopere versies waarbij bijvoorbeeld de satellietspeakers er niet bij zijn en Natuurlijk komt er ook een fatsoenlijke bak geluid uit de soundbar zelf.

De Cinebar 11 kost normaal EUR 749. Een goede keuze voor liefhebbers van een lekkere sound zonder de portemonnee helemaal open te trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
Xperia Z4 smartphone aangekondigd door Sony 15
Lees meer

Xperia Z4 smartphone aangekondigd door Sony

Vandaag is de Xperia Z4 door Sony in thuisland Japan aangekondigt. Het toestel heeft wat aanpassingen ten opzichte van de Z3. Zo is de Xperia Z4 lichter en dunner maar maakt ook gebruik van een nieuwe sensor voor de front camera.
synology-router-rt1900ac-front
Lees meer

Nieuws: Synology Router RT1900ac geïntroduceerd

Synology is al groot op het gebied van NAS-systemen - Network Attached Storage - maar begeeft zich ook op het gebied van de routers. De Synology Router RT1900ac is de eerste router die men presenteert.