Wat we verwachten van Ethereum 1

Wat we verwachten van Ethereum

Ethereum is een van de meest bekende cryptovaluta ter wereld. Sinds de oprichting in 2015 is ethereum enorm gegroeid en wordt er veel verwacht van deze valuta. In dit artikel bespreken we de koersontwikkeling van Ethereum en wat we verwachten van de toekomst.

Over ETH

Mocht je niet bekend zijn met Ethereum ofwel ETH, hierbij een korte recap. Ether is de de één na populairste digitale munt en moet alleen Bitcoin nog voor zich dulden. Met een totale marktwaarde van 162 miljard dollar is het duidelijk wat een power er achter deze munt zit.

Wanneer een gebruiker een transactie uitvoert op het Ethereum-netwerk, wordt de transactie bevestigd door een miner. Miners ontvangen hiervoor een vergoeding in ETH. Deze vergoeding is nodig om het netwerk draaiende te houden. Ethereum heeft een uniek ecosysteem waarin ontwikkelaars slimme contracten kunnen schrijven die automatisch worden uitgevoerd. Dit maakt Ethereum erg interessant voor bedrijven en organisaties.

Veel fans zien hierin een sterke indicator dat de waarde van de munt in de toekomst nog veel kan stijgen. Het helpt ook mee dat Ethereum steeds meer wordt toegepast in verschillende industrieën. Daarnaast wordt de munt ook steeds vaker gebruikt als betaalmiddel. Dit zorgt ervoor dat er een groeiend vertrouwen is in Ethereum en dat de vraag naar de munt steeds groter wordt.

Koersontwikkeling van Ethereum

Ethereum is in 2015 opgezet en sindsdien is de koers hard gestegen. Eind 2021 bereikte de Ethereum koers een hoogtepunt van ruim € 4000. Sindsdien is de gehele cryptomarkt weer wat afgekoeld. Sinds het dieptepunt heeft de munt echter al weer flink wat waarde teruggewonnen. Al met al kun je wel stellen dat wereld van crypto currency zich behoorlijk robuust heeft getoond.

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat nog maar een klein percentage van de bevolking echt bekend is met cryptovaluta. Dit houdt in dat er nog een groot groeipotentieel ligt voor ETH. Dit geldt zeker ook voor de toepassingen van Ethereum in de industrie en het gebruik als betaalmiddel. Wanneer steeds meer mensen bekend raken met Ethereum en de mogelijkheden ervan blijven groeien zijn de mogelijkheden eindeloos.

Related Posts
Sony Playstation 5 3
Lees meer

Sony Playstation 5

De geruchtenmolen draait op volle toeren, maar nu is het eindelijk bevestigd door Sony zelf. De Playstation 5…