Kirobo Mini

Kirobo Mini: Toyota’s hoop op een betere wereld

Je volgende nieuwe huisdier?

‘Kirobo’ betekent ‘hoop’ in het Japans. Hoop op een toekomst waar mensen en intelligente robot-wezens samenwerken aan betere wereld. Een grote droom voor het 10 cm kleine ukkie, Kirobo Mini.

Gezelschapsdier

Als we Toyota mogen geloven leert het kleine beestje niet alleen te reageren op hetgeen je zegt, vraagt of doet, maar leest het ook je emoties. Zo zou het aanvoelen dat je je ongelukkig voelt en daarbij de nodige suggesties kunnen doen. Met het oog op de overbevolking en daarbij gepaarde vergrijzing, kan dit wel een positieve evolutie zijn.

Kirobo in de auto

Als autofabrikant berekende Toyota dat de doorsnee persoon gemiddeld 4,5 jaar in de auto doorbrengt. Tijdens deze ritten observeert Kirobo je gedrag in de auto. Daarbij doet hij de nodige toeristische suggesties, maar houdt je wakker tijdens een lange en vermoeide autorit. Al de observaties komen de Toyota-bouwers uiteraard van pas voor het maken van hun volgende auto’s.

Kirobo Mini

Kirobo Mini zou te koop zijn vanaf €410, maar waar en wanneer hij in de reguliere handel zal te koop zijn, is nog niet bekend.

Related Posts