Review: Nest Cam Outdoor 1

Review: Nest Cam Outdoor

Mike hing de Nest Cam Outdoor aan zijn muur en liet het ding overleven in temperaturen onder nul. Hoe houdt de Nest Cam Outdoor zich? Lees de volledige review!

Vorig jaar lanceerde Nest de Nest Cam na de overname van Dropcam. Dit jaar komt daar op veler verzoek de Nest Cam Outdoor, een “bewaking”-camera in een weerbestendig jasje.

Review: Nest Cam Outdoor 3

Degelijke behuizing

Feitelijk is de Nest Cam Outdoor ook niet anders dan de Nest Cam in een nieuw jasje. Maar met de hardware van het origineel was eigenlijk ook helemaal niks mis, dus is deze stap wel logisch. Waar de originele Nest Cam vrij dun en zwart was is de Outdoor een stuk boller en wit. Er zit duidelijk meer body om de camera heen en tijdens de afgelopen periode met vorst en storm heeft hij geen krimp gegeven.

Review: Nest Cam Outdoor 5

Vreemde connector

Wat me verbaasde was dat de gebruikte stroomaansluiting nog steeds USB is, maar dan wel met een omhulsel waardoor dit waterdicht aan te sluiten is. Nadeel hiervan is wel dat je eigenlijk geen optie hebt om de kabel van binnen naar buiten te trekken. De kabel zit aan de ene kant vast aan de camera en aan de andere kant zit een grote USB-plug, dus je zult hem buiten moeten aansluiten. De kabel is wel vrij plat, dus hij kan eventueel ook nog langs een deuropening geleid worden.

Review: Nest Cam Outdoor 7 Review: Nest Cam Outdoor 9

Universele app

Nest bundelt al z’n producten in één app en de Cam (origineel en Outdoor) hebben daar in een recente app-update een prominentere positie gekregen zodat je bij het openen direct live beelden ziet van de gekoppelde camera(‘s). Het beeld wat de camera produceert is buitengewoon goed te noemen. Overdag zie je gewoon beeld, ‘s-nachts wordt overgeschakeld op infrarood maar net zo scherp als het dagbeeld. De camera heeft ook een groothoek van 130 graden zodat je een mooi totaalbeeld krijgt. De Nest Cam Outdoor is niet bestuurbaar dus het is wel zaak de hoek goed te kiezen. Koppelen aan de app is zoals met alle Nest-producten goed geregeld en dus ook zo gebeurd.

Review: Nest Cam Outdoor 11
De grijze bollen zijn beweging, de rode beweging in een activiteitsvenster.

 

Nest Aware

Standaard ondersteunt de Nest Cam Outdoor de mogelijkheid om live mee te kijken en het versturen van alerts bij bewegingsdetectie. Nest biedt ook de mogelijkheid tot meer opties door een abonnement af te sluiten op Nest Aware voor 10 of 15 euro per maand. De goedkoopste variant biedt 10 dagen opslag in de cloud, de duurste versie 30 dagen. Nieuw bij Nest Aware zijn onder andere een extra alert-optie, namelijk de detectie van personen. Daarnaast is het mogelijk om een activiteitszone aan te geven op het beeld waarbij je het deel van het beeld kunt aangeven waarvan je op de hoogte gehouden wilt worden. Deze functies kunnen handig zijn om alleen geattendeerd te worden op de mensen die voor de deur staan in plaats van voorbij rijdende auto’s. Ook kun je met Nest Aware van de opgenomen beelden video’s maken en zelfs timelapsen.

Review: Nest Cam Outdoor 13

Conclusie

Met de Nest Cam Outdoor heeft Nest een nuttige toevoeging gemaakt op hun totale set voor een connected huis, alle onderdelen werken eenvoudig samen en zijn via dezelfde app te bedienen. De Nest Cam Outdoor is net zo duur als zijn indoor-broertje, namelijk 199 euro. De prijs voor Nest Aware blijft met een minimum van 10 euro per maand (of 100 euro per jaar) toch nog stevig aan de prijs en het is ook afhankelijk van het gebruik of dit meerwaarde oplevert. Maar al met al kwalitatief een prima camera om dag en nacht mee te kunnen kijken buiten je huis.

Related Posts