fbpx
Review of: Nuki SmartLock
Price:
299

Reviewed by:
Rating:
4
On 22 april 2017
Last modified:9 oktober 2017

Summary:

Gemakkelijk te installeren, vrij te combineren en de app is een must. Tegelijk klaar en duidelijk. Niet zo goedkoop in aankoop, maar wel erg handig.

Een slot dat je laat weten of je deur al dan niet gesloten is. Die je daarbij van op afstand diezelfde deur laat sluiten en openen. Alsof dat nog niet genoeg is, laat ze ook je deur openen als je binnen  een bepaalde afstand is. Het omgekeerde gebeurt als je buiten een bepaalde afstand bent. Nuki: een antwoord voor alles dus. Ik testte hem voor je uit.

Nuki: smart lock

De Nuki bevestig je gewoon op een bestaand slot en is niet erg ingrijpend. Je beschadigt er geen kozijnen mee. Dat is mooi meegenomen. Je verwijdert de klink van je bestaande deur. Als de cilinder van je slot ongeveer 3 mm uitsteekt, kan je de Nubi rechtstreeks op je deurplaat bevestigen. Is dit niet het geval, kan je de deurplaat wegnemen en heb je de 4 extra vijzen nodig. Het aanbrengen van de Nuki is heel erg eenvoudig. En dat is het instellen ervan ook.

Nuki smartlock + bridge

Nuki smartlockOm alle functionaliteiten eruit te halen die je wilt, is de aanschaf van de Nuki Bridge een must. De Nuki Bridge laat je immers toe de deur van op grote afstand (bv andere kant van de wereld) te openen en sluiten via Wifi of 4G. Is de schoonmaker de de sleutel vergeten? Dan open je toch even de deuur met de Smartphone app? Gebruik je de bridge niet, dan kan je de deur wel laten openen en sluiten als je dichtbij (Bleutooth) bent. De bridge is dus een must!

 

Nuki: de app

NukiJe installeert de app Nuki (voor Ios of Android) en voegt je eigen smart lock toe. Opnieuw houdt dit niet veel in. Het kleinste kind kan het… misschien zelfs nog voor jij het kan.

Uiteraard kan je op één app verschillende smart locks laten registreren. Het omgekeerde kan ook: je kan op verschillende smartphones dezelfde smart locks laten installeren.

Via de app heb je de mogelijkheid om

  • te checken of je deur gesloten of open is
  • de deur vanop afstand te openen of sluiten
  • auto’n’lock: de app detecteert of je buiten een bepaalde afstand bent en kan voor jou de deur automatisch  sluiten
  • auto unlock: de app detecteert of je binnen een bepaalde afstand bent en opent de deur voor jou zodat je zelf geen sleutel moet zoeken in je oneindig grote handtas

Je kan het natuurlijk gewoon erg simpel houden en de deur openen door op de Nuki zelf te drukken.

Bemerkingen tijdens de test: de app geeft me perfect weer of de deur gesloten of open is. Ik mistte echter één eigenschap… stel: mijn deur staat nog open en ik check mijn app en ik laat mijn slot sluiten via de app. Ik krijg dan als mededeling dat het slot gesloten is. Het slot is daarbij wel gesloten, maar de deur staat nog open…

Niettegenstaand vind ik het een bijzonder handig ding en ben ikzelf wel overtuigd.

De Nuki is sinds kort te verkrijgen in de Benelux via Amazon en bij de fabrikant zelf voor €299 (Nuki + Bridge).

Gemakkelijk te installeren, vrij te combineren en de app is een must. Tegelijk klaar en duidelijk. Niet zo goedkoop in aankoop, maar wel erg handig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*