De fijne gadgets van Rollingsquare 1

De fijne gadgets van Rollingsquare

Het zal je vast niet verbazen dat wij van Intogadgets ook echt van gadgets houden. En dan met name kwalitatief goede gadgets die ook nog eens iets toevoegen.

Normaal zouden we echt niet een artikel maken over een USB – USB-C kabel maar toen ik in Las Vegas de spullen van Rollingsquare zag was ik onder de indruk. Goed gemaakte spullen met een breed aanbod van Kabels (inCharge) en andere gadgets (zoals de Edge).

InCharge X

De fijne gadgets van Rollingsquare 3

De inCharge X is de korte oplaad kabel die aan je sleutelbos kan hangen. Wat is er zo bijzonder aan? Nou eigenlijk een aantal dingen. Allereerst zit er een magneet op de kabel zodat deze aan elkaar klikt en zo aan je sleutelbos blijft hangen.

De fijne gadgets van Rollingsquare 5

Daarnaast lijkt het alleen maar Lighting te zijn maar als je de kabel uitklikt, zie je dat het een USB / USB-C aansluiting heeft aan de ene kant en een USB-C /Lightning /Micro USB aan de andere kant. Hierdoor heb je meer mogelijkheden en kan een kabel zowel Android toestellen als iPhone opladen plus natuurlijk nog veel andere apparaten. MicroUSB gebruikt de binnenkant van de Lightning plug om te laden.

Ook het opladen van een PC via USB-C (tot 100 Watt) en Apple Fast Charging tot 18W. Met USB-C kan je zelfs je telefoon als powersource gebruiken. De kabel is niet alleen voor opladen, ook data transfer gaat er mee met een snelheid van 480Mbit.

Een echte alleskunner dus.

Er is nog een groter broertje, de inCharge X Max met een lengte van 1,5 meter biedt de kabel dezelfde functionaliteit maar dan langer.

De fijne gadgets van Rollingsquare 7

De kwaliteit is prima. Natuurlijk merk je pas na een tijd gebruiken hoe de kabel zich houdt maar het voelt solide aan. Bij het lostrekken van de kabel moet je de stekker zo pakken dat je de hele stekker lostrekt, anders kan het zijn dat je eerst het achterste stuk los maakt. Het dopje wat over de connectors gaat raak je wel zo kwijt is mijn ervaring. Als laatste de aansluiting voor Micro USB is wat priegelig, omdat dit de binnenkant van de Lightning aansluiting gebruikt is het aansluiten iets wat je voorzichtig moet doen.

De inCharge X kost $29, de inCharge X Max kost $39. In Euro’s is dat 29 EUR en 39 EUR.

Edge

Een ander gave gadget is de Edge, waarmee je je telefoon makkelijk naast je beeldscherm kunt gebruiken.

De fijne gadgets van Rollingsquare 9

De Edge Mount is een eenvoudige arm die achter op je laptop of monitor kunt plakken.

De fijne gadgets van Rollingsquare 11

Je draait de mount uit als je wil dat je Mobiel naast je pc hangt.

De fijne gadgets van Rollingsquare 13

Daarvoor moet je wel een magnetisch plaatje op je telefoon of hoesje plakken natuurlijk want het werkt met magnetisme. Dit is een nauwkeurig truukje maar je krijgt sjablonen meegeleverd om dit precies te doen.

De fijne gadgets van Rollingsquare 15
Achterop de iPhone 13 Magsafe Otterbox Hoes

Je kunt gewoon Magsafe gebruiken als je iPhone 12 of 13 hebt omdat deze geen interferentie geeft met het stickertje. Het gebruik van een sticker is sub optimaal maar nodig omdat een Magsave magneet niet past in dit ontwerp.

Ik heb de Egde Full kit getest, daar zit naast de Edge Mount ook de Edge Light bij. Deze klik je op de mount en via USB -C verbind je de lamp met een voedingsbron, bijvoorbeeld een USB C aansluiting op je PC. De Lamp heeft ook een batterij en kan dus ook wanneer opgeladen zonder kabel gebruikt worden. Hiermee kom je beter in beeld tijdens je Zoom gesprekken.

De fijne gadgets van Rollingsquare 17

Als laatste zit er een Wireless Charger (Magsafe) bij die je op de mount kunt klikken. Natuurlijk kan deze ook gewoon op je bureau liggen

De fijne gadgets van Rollingsquare 19

Als je goed kijkt, zie je de Wireless charging aan staan. De Wireless charger is ook geschikt voor andere toestellen zoals Android die draadloos opladen ondersteunen en kan ook op je bureau liggen. De magneet op de charger kan eraf.

De Egde Kit is een combinatie van handig, hebben en niet duur. Omdat je het makkelijk uit de weg schuift (de mount) en de onderdelen ook te gebruiken zijn zonder kabel of mount is het gewoon een leuk gadget.

De Edge Full Kit kost $ 74,00, in Euro’s is dat 74 EUR.

Samenvattend

Rollingsquare levert over het algemeen gewoon goede producten (de Tau Powerbank was geen succes) die je gerust kunt kopen zonder bang te zijn voor slechte kwaliteit. Als je het eens uit wilt proberen staat hieronder nog een tip.

Kickstarter

Misschien ken je Rollingsqaure wel van de Kickstarter campagnes. Op 17 Februari om 18.30 wordt daar een nieuwe campagne geintroduceerd voor de inCharge XL wat volgens de teaser die we kregen meer dan alleen een kabel zal zijn. Heb je hier interesse in, hou dan Kickstarter in de gaten, volgens mij zijn er wel wat mooie aanbiedingen te vinden dan!

Related Posts