Gingko Radio Clock Wekker

Cadeautip: Gingko Radio Click Clock

De Gingko Radio Click Clock is een stijlvolle, oplaadbare wekker met tijd – datum – temperatuur. Met een tik of een klap kan het display worden in of uitgeschakeld. Nadeeltje is dat het minimale volume nog behoorlijk hard is (om bij wakker te worden).

Op zoek naar een nieuwe wekker zag ik in het boekje van Fonq de wekkers van Gingko staan. Het mooie design en leuke klap-feature van de Gingko Radio Click Clock trok mijn aandacht.

Gingko Radio Click Clock

Wat kan de Ginkgo Radio Clock Clock?

Een radiowekker, maar dan met een mooi design. Dat is wat ik zocht. De Ginkgo Radio Clock Clock is dat precies. Verkrijgbaar in vijf varianten (marmer met wit licht, ash met groen licht, esdoorn met oranje licht, leatherette met rood licht en aluminium met wit licht).

De functies:

  • wekker met radio of piepfunctie
  • radio
  • klok met datum en temperatuur

Een leuke feature is dat een tikje op de klok of een klap in je handen het display activeert. Handig als je midden in de nacht wilt weten hoe laat het is. Nadeel is dat de deze feature ook geactiveerd wordt als iets anders hard geluid maakt. Gelukkig kan je deze feature uitschakelen. Ingeschakeld heeft een flinke impact op de batterijduur. Door het automatisch dimmen kan de Ginkgo volledig opgeladen tot wel 3 maanden meegaan, bij continue display tot 10 dagen.

Het display is iets minder geraffineerd als de plaatjes doen vermoeden, maar in andere kleuren (ik had de Ash, met groene display) is dat wellicht subtieler.

Het volume van de wekker is in 10 stappen instelbaar, waarbij mij opvalt dat standje 1 al behoorlijk hard is, misschien wel iets te hard om bij wakker te worden. De radio kent geen voorkeurszenders. Hij gebruikt de frequentie waarop hij is afgesteld.

Het formaat is ideaal voor op een nachtkastje: ca. 10 cm hoog, 18 breed en 6 diep. Ook handig: Hij is oplaadbaar middels bijgeleverde adapter.

De Gingko Radio Click Clock samengevat

Pluspunten:

  • Mooi design
  • Leuke klapfunctie
  • Tijd, datum en temperatuur

Minpunten:

  • Volume in stand 1
  • Groene display niet al te geraffineerd

Prijs en beschikbaarheid

De Gingko Radio Clock Clock is verkrijgbaar in 5 verschillende uitvoeringen en kost € 99,95. Oa. verkrijgbaar bij Fonq en Coolblue (waar hij een tientje goedkoper is).

Related Posts
Panasonic in de achtervolging op Sonos?! 9
Lees meer

Panasonic in de achtervolging op Sonos?!

"Panasonic kondigt de ALL-serie aan, een nieuw Europees assortiment luidsprekersystemen voor meerdere ruimten." Muziek naar meerdere ruimten via verschillende boxen en een zogenoemde netwerkaudioconnector, lijkt dat niet erg op de Sonos formule die we menigmaal hebben besproken hier op Intogadgets.nl? Ja dat denk ik wel! Maar toch zijn deze speakers het vernoemen waard.