Ziggo Speedtest

Ziggo Speedtest – Test je internetverbinding

Een snelle internetverbinding om snel te kunnen werken, gamen en communiceren is niet meer weg te denken. Maar wat is een goede internetsnelheid? Met de Ziggo Speedtest kan je de download en uploadsnelheid van je huidige provider controleren.

Wat is een goede download en uploadsnelheid?

Met een goed thuisnetwerk benader je vaak de snelheid die Ziggo belooft. Let op: Ziggo heeft de snelheid in Mbit/s op de website staan.

Welke snelheden internetverbinding biedt Ziggo?

Afhankelijk van je locatie biedt Ziggo de volgende opties (snelheid in Mbit/s):

  • 100 down, 30 up
  • 200 down, 40 up
  • 400 down, 40 up
  • 1000 down, 75 up

Ziggo Speedtest: waarop letten?

Om de maximale internet snelheid goed vast te stellen is het aan te raden openstaande programma’s af te sluiten.

Gebruik voor de Speedtest een andere internetbrowser, die geen ad-blockers heeft. Dat kan gemakkelijk door de Ziggo Speedtest in een incognito-scherm te draaien.

Snel internet kan tegenwoordig écht snel zijn. Gebruik daarom tijdens de Speedtest een internetkabel direct op de modem. Testen via wifi is mogelijk, maar de kwaliteit van de wifi-verbinding is vaak minder goed en vooral de download is met een kabel vrijwel altijd sneller.

Internetsnelheid lager dan verwacht?

Blijkt uit de Ziggo Speedtest dat je internetsnelheid lager is dan verwacht? Dat kan verschillende oorzaken hebben.

Bekabelde internetsnelheid

Gebruik een goede netwerkkabel direct naar de modem. Een nieuwe kabel kan veel uitmaken tijdens de Speedtest.

Een oude pc, laptop of andere oudere apparaten kan je internetsnelheid behoorlijk beperken. Dat komt niet door Ziggo, maar de bestanden die je tegenwoordig download zijn een stuk groter. Dat zorgt voor meer belasting van de internetverbinding en van je modem, router en je pc of laptop.

Maximale snelheid via wifi

Je internetverbinding kan nog zo snel zijn, als je wifi niet snel is dan zul je toch slecht scoren in de Speedtest.

Naast een internetverbinding biedt Ziggo ook nieuwe hardware zoals een modem, router of wifi-boosters bij een abonnement. De internet snelheid van moderne Ziggo routers is een stuk beter dan bij oude apparatuur. Wil je echt wat moois? Dan kan je mesh wifi overwegen.

Gebruik een goede kwaliteit netwerkkabel

Bekabeld de Ziggo Speedtest doen? Kijk dan of je kabels nog goed zijn en gebruik zonodig een andere internetkabel. Ziggo levert kabels mee bij de modem, dus kijk goed of je de goede UTP-kabel gebruikt, niet alleen tijdens de Speedtest.

Heb je nog een CAT5 ethernetkabel? Dan is een upgrade echt noodzakelijk om het maximale uit je internetverbinding te halen in de Speedtest. De maximale snelheid van CAT5 is 100 Mbit/s, net zoveel als de goedkoopste optie bij Ziggo. In de praktijk zit je dus constant tegen de limiet van je kabel.

Sneller of stabieler internet nodig?

Sneller internet is natuurlijk altijd lekker. Toch is het gevoel van snel internet van vele factoren afhankelijk. In de praktijk blijkt dat een stabiele verbinding en een constante, lage ping belangrijker zijn dan een hoge download en uploadsnelheid.

Internet snelheid verhogen

Vallen de resultaten van de Ziggo Speedtest tegen?

Check om te beginnen je abonnement. Van elke abonnementsvorm staat de bijbehorende snelheid in Mbit/s op de Ziggo website. Haal je de snelheid die Ziggo belooft niet? Kijk dan alles stelselmatig na en verhelp alle beperkingen om de maximale snelheid in de Ziggo Speedtest te scoren.

Stabieler internet nodig?

Blijkt uit de Ziggo Speedtest dat je internetverbinding snel genoeg is, maar heb je in de praktijk toch vaak klachten over je verbinding of je huidige provider? Je kunt gemakkelijk overstappen, maar je kunt ook eens kijken naar bijvoorbeeld je (wifi)router of de netwerkkabel die je gebruikt.

Related Posts
Wat is HDR? 2
Lees meer

Wat is HDR?

Misschien heb je gehoord van de term HDR, maar wat is het? Dit artikel legt de technologie uit…