Yotaphone presenteert opvolger van dual-screen smartphone 1

Yotaphone presenteert opvolger van dual-screen smartphone

De Russische start-up Yota heeft tijdens MWC in Barcelona de opvolger van haar unieke dual-screen Yotaphone gepresenteerd. De Yotaphone 2 heeft aan de voorzijde een lcd-scherm en aan de achterkant een full touch e-inkscherm. Het nieuwe model zal pas eind 2014 te koop zijn in Europa. Voorlopig hoef je deze smartphone dus nog niet in de schappen te verwachten.

Waarom een e-inkscherm op een smartphone?

De belangrijkste reden waarom het e-inkscherm op de Yotaphone zit is FOMO: Fear Of Missing Out. Het e-inkscherm staat altijd aan en verbruikt extreem weinig energie. Meldingen missen dankzij een lege accu is hiermee volgens de Yota definitief verleden tijd. Als voorbeeld noemt het bedrijf e-mailnotificaties en sportuitslagen. Ook zouden eenvoudige games gespeeld kunnen worden via het e-inkscherm.

Minder hoekig ontwerp

De Yotaphone 2 is een stuk minder hoekig dan zijn voorganger. De afgeronde hoeken en randen herbergen bovendien moderne onderdelen zoals een 2,3GHz Snapdragon 800 quad-core processor, 2GB werkgeheugen en NFC Qi draadloos laden. Ook 4G is aan boord net als een 8 megapixelcamera (achterkant) en een 2 megapixelcamera aan de voorkant. Aan de voorkant is de smartphone uitgerust met een 5 inch full-HD lcd-scherm (1920 x 1080 pixels). Het eerder genoemde E-ink scherm is 4,7 inch groot en heeft een resolutie van 960×540 pixels. Beide schermen zijn aanraakgevoelig.

10-15% goedkoper dan de concurrentie

Yotaphone draait op Android 4.4 (KitKat) en zou volgens fabrikant Yota 10 tot 15% goedkoper worden dan vergelijkbare smartphones van Sony, Samsung en HTC. Ter illustratie, de eerste Yotaphone kost €499 of $684. Wat de prijs van de Yotaphone 2 gaat worden is nog niet bekend gemaakt.

yotaphone-e-ink

Related Posts