Yotaphone presenteert opvolger van dual-screen smartphone 1

Yotaphone presenteert opvolger van dual-screen smartphone

De Russische start-up Yota heeft tijdens MWC in Barcelona de opvolger van haar unieke dual-screen Yotaphone gepresenteerd. De Yotaphone 2 heeft aan de voorzijde een lcd-scherm en aan de achterkant een full touch e-inkscherm. Het nieuwe model zal pas eind 2014 te koop zijn in Europa. Voorlopig hoef je deze smartphone dus nog niet in de schappen te verwachten.

Waarom een e-inkscherm op een smartphone?

De belangrijkste reden waarom het e-inkscherm op de Yotaphone zit is FOMO: Fear Of Missing Out. Het e-inkscherm staat altijd aan en verbruikt extreem weinig energie. Meldingen missen dankzij een lege accu is hiermee volgens de Yota definitief verleden tijd. Als voorbeeld noemt het bedrijf e-mailnotificaties en sportuitslagen. Ook zouden eenvoudige games gespeeld kunnen worden via het e-inkscherm.

Minder hoekig ontwerp

De Yotaphone 2 is een stuk minder hoekig dan zijn voorganger. De afgeronde hoeken en randen herbergen bovendien moderne onderdelen zoals een 2,3GHz Snapdragon 800 quad-core processor, 2GB werkgeheugen en NFC Qi draadloos laden. Ook 4G is aan boord net als een 8 megapixelcamera (achterkant) en een 2 megapixelcamera aan de voorkant. Aan de voorkant is de smartphone uitgerust met een 5 inch full-HD lcd-scherm (1920 x 1080 pixels). Het eerder genoemde E-ink scherm is 4,7 inch groot en heeft een resolutie van 960×540 pixels. Beide schermen zijn aanraakgevoelig.

10-15% goedkoper dan de concurrentie

Yotaphone draait op Android 4.4 (KitKat) en zou volgens fabrikant Yota 10 tot 15% goedkoper worden dan vergelijkbare smartphones van Sony, Samsung en HTC. Ter illustratie, de eerste Yotaphone kost €499 of $684. Wat de prijs van de Yotaphone 2 gaat worden is nog niet bekend gemaakt.

yotaphone-e-ink

Related Posts
Review: Nokia Lumia 1020 7
Lees meer

Review: Nokia Lumia 1020

De eerste smartphone met zo gigantisch veel megapixels in een camera. De Nokia Lumia 1020 heeft er 41…
Lenovo-YOGA-Tab-3-Pro
Lees meer

IFA 2015 gemist? Alle nieuwe tablets en pc’s op een rijtje

Vorige week vond de IFA 2015 plaats in Berlijn. Op deze belangrijke technologiebeurs introduceerden vele leveranciers hun nieuwste producten. Intogadgets deed uitgebreid verslag over deze introducties. In dit bericht vatten we al het nieuws over tablets, laptops en desktops voor je samen.