fbpx

De mogelijkheid om hartslag te meten via je pols kennen we al een aantal jaren van diverse smartwatches, zowel de sport horloges als ook de meer fashion georiënteerde horloges. Op CES toont Withings de Move ECG. Hiermee kan je een ECG maken op ieder moment.  In de video wordt je uitgelegd hoe het werkt.

Atriumfibrillatie

Een van de zaken die het horloge kan detecteren, is atriumfibrillatie. Dit is een hartritmestoornis waarbij de boezems (atria) van het hart niet meer zoals normaal rustig en regelmatig samentrekken maar veel te snel en onregelmatig samentrekken. Hierdoor kunnen onder andere stolsels ontstaan die naar andere organen kunnen schieten. In de app kan je tijdens de meeting de ECG zien en wordt een melding gemaakt of je wel of geen atriumfibrillatie hebt. De data kan dan gedeeld worden met de dokter.

Andere functionaliteit

Naast de ECG  functionaliteit is het ook nog een water bestendige activity tracker en natuurlijk een analoog horloge met een batterijduur van 12 maanden.  Dit voorjaar zal het horloge beschikbaar komen en hopelijk kunnen we het dan ook testen.