Review: Acer Liquid Jade Z – S57

Chris heeft sinds kort een een Acer Liquid Jade Z. Hij is geen expert, dus zijn ervaring is gebaseerd op zijn eigen dagelijkse gebruik. Hij wil graag zijn mening met jullie delen! 

De Acer Liquid Jade Z – S57, een nieuwe telefoon die mij verbaasde. De telefoon is op de eerste plaats erg licht. De snelheid van de telefoon en het gebruiksgemak zijn te prijzen. De camera geeft goede foto’s, al is de camera wel wat traag. De standaard-app voor het opschonen van de telefoon was erg handig en effectief. Het geluid van de telefoon is goed, zowel via de speaker als via de koptelefoon. Ik heb erg veel plezier van de Acer bij het kijken van films/series via verschillende media. Dit mede dankzij de DTS-audio en de fatsoenlijke beeldkwaliteit.

Enkele irritatiepunten zijn het toetsenbord en de “Acer user experience improvement”-uitnodiging.
De toetsenbord-plaatsing zorgt er vaak voor dat ik tijdens het typen teruggestuurd word naar het hoofdmenu, omdat de spatieknop en enkele andere toetsen direct boven de home en andere knoppen zit, zonder marge. Zelf ben ik voorstander van een aparte knop (niet touchscreen) voor home- en terug-knoppen, maar dat is mijn eigen voorkeur.
Een ander vervelend punt is de continue uitnodiging voor de Acer user experience improvement. Het hekje in de linker bovenhoek is alleen tijdelijk te verwijderen, of je moet simpelweg met de voorwaarden akkoord gaan. Elke keer weer zie je het bericht terug in de notificaties. Zoiets wordt op gegeven moment dusdanig vervelend dat je JUIST niet gaat meehelpen aan de verbetering van de telefoon.

Onder de streep een zeer goede telefoon voor mediagebruik. Het versturen van berichten en gebruiken van apps is erg goed te noemen, al is het terugkeren naar het hoofdmenu tijdens het typen wel erg vervelend. Dat dit de snelste telefoon is die ik heb gehad is bovendien ook van grote waarde. Ik stream meer dan ooit. Als Acer de twee problemen ondervangen, hebben ze wat mij betreft een klasse-apparaatje te pakken.

Oh en er past alleen een nano-SIM in deze telefoon! Als je maar 1 SIM-slot gebruikt, kun je een microSD-kaart kwijt op de plek van de tweede SIM.

Related Posts