Toshiba Dynapad

Toshiba dynaPad: de tablet om op te schrijven

Toshiba heeft vandaag de dynaPad aangekondigd. Een superdun, lichtgewicht tablet dat uit te breiden is met een toetsenbord en een WACOM-stylus. De Toshiba dynaPad is ontworpen om het natuurlijke gevoel van schrijven met pen en papier na te bootsen.
Toshiba Dynapad

Specificaties Toshiba dynaPad

Het scherm heeft een grootte van 12 inch met 1.920 x 1.280 pixels, is 6,9 mm dik en weegt 549 gram. Met het toetsenbord wordt het een laptop en weegt de combinatie 996 gram. Het aankoppelen van het toetsenbord gaat snel en eenvoudig met magneten. Er zit een 1,44GHz Intel Atom-processor, 4 GB aan werkgeheugen en 128 GB aan opslaggeheugen in dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden.

Het systeem draait onder Windows 10 en er worden diverse Toshiba-applicaties meegeleverd om bijvoorbeeld notities of geluidsopnames te maken.

Schrijven

Er wordt standaard een WACOM Active-Electro-Static-stylus meegeleverd. Deze AES-stylus heeft een hoge positienauwkeurigheid, herkent de schrijfhoek en kan fijnmazig (2048 niveaus) de uitgeoefende druk meten. Dit maakt dat tekenen en schrijven op dit tablet aanvoelt alsof je het doet met potlood en papier. Middels tekstherkenningssoftware kan de geschreven tekst worden omgezet in getypte tekst, ideaal voor bijvoorbeeld het notuleren tijdens een vergadering.

Prijs en beschikbaarheid

De Toshiba dynaPad zal leverbaar zijn in het eerste kwartaal van 2016 en heeft naar verwachting een prijs iets onder de € 1000.

Related Posts