TomTom komt met nieuwe sporthorloges 1

TomTom komt met nieuwe sporthorloges

Als je TomTom alleen nog maar kent van de navigatiesystemen dan loop je hopeloos achter. TomTom doet namelijk veel meer dan alleen maar navigatiesystemen ontwikkelen. TomTom introduceert twee nieuwe GPS-horloges : TomTom Runner Cardio  en TomTom Multisport Cardio. RED_WHITE_Hero_edit

 

Het verschil tussen de twee horloges is de toepassing, de Runner is natuurlijk voor hardlopers en de Multisport voor hardlopen, fietsen en zwemmen. Je kan er dus een triathlon mee doen. Ook binnensporten wordt ondersteund door de ingebouwde stappenteller.

Opvallend is dat TomTom’s nieuwe horloges geen hartslagband meer nodig hebben om de meting te doen. Er wordt gebruik gemaakt van een optische sensor van Mio die verandering in bloeddruk signaleert door licht door de huid van de pols te schijnen (Mio maakt daarvoor weer gebruik van een patent van Philips).

Met de horloge is het volgens de makers makkelijker om in hartslagzones te trainen.  Er zijn vijf zones gedefinieerd:

  1. Sprint: meest gebruikt bij intervaltraining.
  2. Speed: training op hoog tempo om je snelheid en conditie te verbeteren.
  3. Endure: gemiddeld tot hoog tempo om je longinhoud en hartcapaciteit te vergroten.
  4. Fat Burn: training op gemiddeld tempo, goed voor afvallen.
  5. Easy: training op rustig tempo, ideaal voor warm-up en cool-down.

Je horloge vertelt je wanneer je te langzaam of te snel gaat ten opzichte van je doelen (op basis van je hartslag). Daarnaast toont het horloge in een oogopslag hartslag, afstand, snelheid enzovoort. Natuurlijk zit er een GPS-module in die afstand en snelheid meet.

Daarnaast zijn er nog een aantal zaken die de van belang zijn voor buitensporters, zoals een groot display wat makkelijk af te lezen moet zijn, slank design (vaak zijn dit soort horloges erg groot) en een snelle opstart (niet meer minuten lang wachten voor de satellieten zijn gevonden). Ook is het mogelijk om de resultaten te delen op platformen zoals TomTom MySports, MapMyFitness, RunKeeper, TrainingPeaks en Strava.

Dit was alleen maar de aankondiging, binnenkort een uitgebreide review van dit nieuwe horloge op Intogadgets.nl!

Related Posts