Doro kondigt speciale tablet en laptop voor senioren aan op MWC 2014

Het Zweedse bedrijf Doro, bekend van hun gebruiksvriendelijke en overzichtelijke apparaten komt dit jaar met een speciale tablet voor senioren. Op zoek naar een goede tablet of laptop voor uw (groot)moeder?

Het Zweedse bedrijf Doro, bekend van hun gebruiksvriendelijke en overzichtelijke apparaten, komt dit jaar met een speciale tablet voor senioren. Uit consumentenonderzoek, in opdracht van Doro, blijkt dat 45% van de senioren een smartphone wil. Hier speelde Doro al op in met de Doro Liberto® 810, die in 2014 een opvolger zal krijgen met de Doro Liberto® 820.

Dit nieuwe toestel zal beschikken over nog niet eerdere vertoonde functies in een Doro. Met behulp van deze kennis introduceert het bedrijf nu de Doro TabEasy®. Deze Android-tablet biedt een vergelijkbare interface als de Doro smartphones – een omgeving waarin bijvoorbeeld internet, YouTube en het toestel eenvoudig zijn te besturen. Bovendien heeft de 10-inch tablet een extra hoes waardoor de Doro TabEasy® beter en steviger in de hand ligt.

DoroTablet2

Ook kondigt het Zweedse bedrijf een nieuwe serie Doro EasyPC laptops™ aan. De Doro EasyPC™ is beschikbaar in drie verschillende versies: met 15-inch screen, 17-inch screen en met 15-inch touchscreen. Tevens introduceert Doro hierbij een vereenvoudigd en duidelijker toetsenbord, zodat ook ouderen met een visuele beperking makkelijk met het apparaat overweg kunnen.

DoroLaptop

Nu Doro de markt voor mobiele telefoons en software heeft veranderd, richt het zijn pijlen op tablets en laptops. De volgende uitdaging is de TV. Doro gelooft dat de TV kan worden gebruikt om senioren verder bekend te maken met de modernste digitale ontwikkelingen omdat zij al vertrouwd zijn met dit apparaat. Dus zit binnenkort ook jouw (groot)vader of (groot)moeder met deze speciale seniorentablet op de bank?

Comments are closed.

Related Posts