Review: Zens Wireless Charger voor je smartphone 1

Review: Zens Wireless Charger voor je smartphone

qi-large BWHoeveel smartphones en tablets je ook hebt, het aantal opladers wat je kunt  vinden is altijd één minder. Ik ben constant op zoek naar de beste draadloze oplader voor mijn telefoon, zeker nu de batterij minder aan het worden is. Een dag niet opgeladen is een dag niet gebeld. Wat ik wil is gewoon mijn telefoon neerleggen en automatisch opladen, zonder kabeltjes.  En dat kan met de draadloze opladers van ZENS.

Weg met de oplader

ZENS is een Nederlands bedrijf die op basis van de Qi-standaard (spreek uit als TSJIE) je telefoon draadloos kan opladen. Het principe is simpel: je legt je telefoon op de oplader en automatisch wordt je telefoon opgeladen. Zonder kabels en zonder stekkers en qua energieverbruik heel dicht bij het gebruik van een lader met een stekker.

Er zijn een aantal toestellen die vanuit de fabrikant dit al ondersteunen, zoals de Nokia Lumia 930, voor andere of oudere telefoons is het vaak zo simpel als het vervangen van de cover van je mobiel of, zoals bij Apple, een hoes om de hele telefoon heen. Apple staat namelijk leveranciers niet toe om aanpassingen te maken in het toestel zelf.

20140411_132344
Samsung Galaxy S3 Wireless charging cover

Er hoeft niets geïnstalleerd te worden op je telefoon. Bij mijn Samsung S3 was het enige wat moest gebeuren het vervangen van de oude cover door de Qi-cover van Zens, het uitpakken van de oplader en deze aansluiten op het stopcontact. Vanaf dat moment kon ik mijn mobiel draadloos opladen.

Qi is de grootste van de (helaas) twee standaarden voor draadloos opladen en wordt ondersteund door meer dan 200 fabrikanten als Samsung, HTC, Huawei en Microsoft. In de komende jaren zal draadloos opladen worden geïntegreerd op allerlei plaatsen:  in je bureau, in de middenconsole of dashboard van je auto en mogelijk zelfs in de trein of vliegtuig. Het enige wat je hoeft te doen is je telefoon op het oplaad oppervlak te leggen en deze wordt opgeladen. De enige voorwaarde is je oplaadpunt Qi ondersteunt.

20140411_132241

In de auto

Omdat het nog wel enige tijd kan duren voordat automobielfabrikanten dit gaan inbouwen heeft Zens ook een oplaadoplossing bedacht die je nu al in de auto kunt gebruiken. Het is een oplader die je in de meeste bekerhouders op het middenconsole kunt zetten. Via de sigarettenaansteker krijgt de oplader stroom en om op te laden laat je je telefoon eenvoudig erin glijden.

20140411_132446

Heimwee?

Ik laad al een paar dagen lang mijn mobiel draadloos op en het is ideaal. Ik hoef niet alleen meer op zoek naar de oplader, ook mijn telefoon ligt, als ik hem niet gebruik, altijd op dezelfde plek en is altijd opgeladen. Als ik een nieuwe telefoon koop die niet standaard Qi enabled is hoef ik alleen maar een nieuwe cover te kopen, het basisstation heb ik al.

De producten van Zens zijn te koop via Bol.com. Je hebt al een Zens Qi-oplader vanaf €15.

2 comments

Comments are closed.

Related Posts