Review: Kingston MobileLite Wireless G3 1

Review: Kingston MobileLite Wireless G3

De MobileLite Wireless G3 van Kingston is je redder in nood onderweg. Het is namelijk een combinatie tussen een powerbank en opslag waarnaar je bestanden vanaf je smartphone of tablet kan back-uppen. Is die handig? Wat is goed en wat is minder? Lees het in de review.

MobileLite Wireless G3: in het kort

Kingston-MobileLite-Wireless-G3Ok, dus het is een powerbank gecombineerd met opslag en back-up mogelijkheden, maar wat biedt die nu zoal? Om je telefoon op te laden is er een 5400 mAh batterij aanwezig waarmee je de gemiddelde smartphone zo’n 1,5 tot 2 keer kan opladen. De USB-poort waarin de stekker gaat om je telefoon op te laden wordt eveneens gebruikt om een externe harde schijf aan te sluiten die dan zichtbaar wordt in de app. Geen zin om een harde schijf mee te zeulen? Stop dan een SD-kaart in het apparaat met de opslag naar keuze. De G3 heeft geen ingebouwde opslag, als je dit wil zal je de MobileLite Wireless Pro moeten nemen die 64 GB meekrijgt, maar ook gelijk zo’n 30 euro duurder is.

Het ontwerp van de G3 is simpel en robuust en is verkrijgbaar in het wit. Hij kan tegen een stootje maar je moet er natuurlijk niet mee gaan gooien.

MobileLite Wireless G3: gebruiksgemak en werking

De G3 is erg makkelijk in het gebruik, je moet eerst wel even weten hoe je de telefoon via wifi met de G3 verbindt, maar daarna is alles heel makkelijk en loopt de bediening voornamelijk via de app.

Kingston-MobileLite-Wireless-G3-appDe app is beschikbaar in de iOS App Store, Google Play Store en de Amazon App store en heb je nodig om de bestanden te benaderen of een back-up te maken. Het navigeren door de app gaat gemakkelijk door de menubalk die onderaan de app zit. Hier kan je kiezen om naar het homescreen te gaan, muziek, video, back-up benaderen en naar de instellingen gaan. Na het aansluiten van een harde schijf of het installeren van de SD-kaart kan je vanaf het homescreen met de filemanager bestanden benaderen. Wanneer je de back-up-optie selecteert, krijg je de keuze uit camera roll, contacten en kalender. Het maken van de back-up gaat snel en gemakkelijk.

Bij de instellingen kan je onder andere de naam instellen van het wifinetwerk wat de G3 opzet en er ook een wachtwoord aan toe voegen. Dit zorgt er natuurlijk voor dat mensen niet zomaar verbinding kunnen maken met je G3. Om ervoor te zorgen dat je gewoon internet kan blijven gebruiken is het mogelijk een “bridge” te maken. Hiermee kan je verbonden zijn met de G3 en tegelijk met de wifi in huis of op vakantie. Hoe je de G3 het beste kan instellen is te vinden op de productpagina in de vorm van handige filmpjes.

MobileLite Wireless G3: het eindoordeel

De MobileLite Wireless G3 van Kingston is een goede powerbank om erbij te hebben. De G3 zorgt ervoor dat je telefoon opgeladen blijft wanneer je langer bij een stroompunt vandaan bent en biedt daarbij ook nog de mogelijkheid bestanden te benaderen of een back-up te maken naar een externe opslag. De app werkt vlot en het uitvoeren van handelingen is erg gemakkelijk. Toch vind ik het jammer dat deze versie niet al opslag aan boord heeft. Al met al is het apparaat goed uitgevoerd en zeker een aanrader voor iemand die veel op pad is of graag een makkelijke back-upmogelijkheid bij zich heeft op vakantie.

Prijs en verkrijgbaarheid

De MobileLite Wireless G3 is online te krijgen vanaf €52 waarbij je het beste even in de pricewatch van Tweakers kan kijken voor de meest up-to-date prijzen.

2 comments
  1. kan je ook data rechtstreeks van je sd card naar een externe HD (transcend storejet) overzetten?
    Want wij willen graag de filmpjes van onze gopro 6 overzetten op deze manier, zodat we weer verder kunnen filmen met een lege SD card. Dit is nergens duidelijk in al de reviews en ook de snelheid waarmee dit kan is moeilijk te achterhalen.

  2. Yep, dat is erg eenvoudig. Heb ik de afgelopen vakantie veelvuldig gebruik van gemaakt. De snelheid is niet heel hoog (6 MB per seconde van SD naar USB SSD) maar dat zal van allerlei factoren afhankelijk zijn.

Comments are closed.

Related Posts