Review: Philips Sound Shooter 1

Review: Philips Sound Shooter

Een handgranaat waar je niet mee moet gaan gooien. Ten eerste omdat dit zwaar zonde zou zijn en ten tweede omdat het weinig nut heeft omdat er toch geen “boem” zal komen.

Sound Shooter 2Dit komt doordat deze handgranaat eigenlijk helemaal geen handgranaat is. “Echt niet?” hoor ik je zeggen. Nope, dit is een resultaat van de creatievelingen bij Philips. Zij vonden het leuk om een Bluetooth-speaker in de vorm van een granaat te gieten. Het kleine speakertje lijkt wel met het oog op militaire eisen in elkaar gezet te zijn. Een massief stuk rubber als behuizing geeft in ieder geval het idee van robuustheid. Een keertje laten vallen is dan ook geen enkel probleem (het is meerdere keren gebeurd), zolang het maar niet van een flatgebouw is. Ook zit er nog een haak bij waarmee je de granaat aan je broek kunt hangen zodat je je handen vrij kunt houden tijdens het balanceren op de dakrand. Het enige waar ik me een beetje zorgen om maak ik is het feit dat de speaker nagenoeg onbeschermd is gelaten. De enige bescherming is een stukje plastic wat er boven hangt. Vreemde keuze voor iets wat voor de rest zo lekker robuust aanvoelt.

Knallende prestaties

Sound Shooter 5Nog belangrijker is natuurlijk hoe dit groene monstertje presteert. Ook hier gaat toch weer het credo “klein is niet fijn” op. De SoundShooter heeft maar een klein drivertje van 2 watt waar je niet al te veel van moet verwachten. Dat wil niet zeggen dat hij slecht presteert, dat doet hij namelijk zeker niet. Ik heb meerdere speakers van dit formaat voorbij zien komen en geen van allen kwam in de buurt van dit apparaat. Het geluid is ietwat schel en mist wat bas. Denk aan de speakers van je laptop, maar dan een stapje beter en je hebt het geluid wat de Shooter weet te produceren. Door de keuze voor de enkele driver word je wel geforceerd om in mono naar al je muziek te luisteren. Een extra speaker aan de onderkant of iets dergelijks had dit kunnen oplossen. Ook is het geluid erg gericht. Daarmee wil ik zeggen dat je de speaker duidelijk op jezelf moet richten voor het beste geluid. Ik heb de Shooter erg veel gebruikt voor geluid in de badkamer en daar merk je al snel dat je hem wederom goed moet richten. Zelfs zo’n kleine ruimte kan hij niet goed vullen met geluid.

Naast de mogelijkheid om de granaat via bluetooth aan bijvoorbeeld je telefoon te koppelen, kun je er ook voor kiezen om de ‘aux’ poort te gebruiken. Hiervoor zit een mooi usb-kabeltje bijgeleverd. Deze heeft de micro usb-plug voor in de speaker. Aan de andere kant vind je niet alleen een reguliere usb-connector, maar ook een 3,5 mm jack-plug. Deze kun je dus in elk apparaat rammen dat dat toelaat. Handig als je geen bluetooth hebt op je oude laptop, of wanneer je weer eens loopt te rotzooien om de Shooter aan te sluiten op de telefoon van een vriend van je. Wisselen van bluetooth-kanaal kan namelijk wel eens lastig gaan. Overigens werkt de micro usb-poort ook als oplaadpunt. Het geheel werkt namelijk op een ingebouwde accu die je niet kunt wisselen en dus moet opladen via usb. Opladen duurt niet lang wanneer je het via het stopcontact doet. Afspelen kun je gerust meerdere uren doen. Ik gok dat je tussen de 6 en 8 uur wel moet halen.

Sound Shooter 3Sound Shooter 4

Al met al gebruik ik de SoundShooter met veel plezier. De vormgeving is wat apart, maar dat spreekt me wel aan. Ook is de robuuste feel erg fijn, dat is iets wat erg vaak mist bij dit soort kleine speakers. Qua geluid zet Philips weer een degelijk product neer. Over de prestaties van 2 watt speaker valt niets te klagen. Helaas is het geluid erg gericht en is het soms erg lastig om het apparaat ergens mee te verbinden via Bluetooth. Voor 5 tientjes kun je hier niet mis gaan.

Related Posts
Review: VTech Kidizoom Action Cam 13
Lees meer

Review: VTech Kidizoom Action Cam

De VTech Kidizoom Action Cam is een actiecamera voor kinderen van 5-12 jaar. Mike, en zijn kinderen, testten de actioncam onder andere op een spacescooter. Check de video!