Philips internetradio AE8010

Review: Philips internetradio AE8000

Thijs testte, als ware muziekliefhebber, de Philips internetradio AE8000, waarmee je radio kunt luisteren via zowel de FM, DAB+ als via internet. En hij is enthousiast over de nostalgisch vormgegeven radio.

Radio luisteren is nog steeds niet weg te denken uit de samenleving. Naast de populaire FM-frequenties is er nu een digitale variant, DAB, en kan je ook via internet radio luisteren. De Philips internetradio AE8000 combineert deze drie mogelijkheden in één apparaat, dat er ook nog zeer fraai uitziet.

Tegenwoordig luisteren we allang niet meer alleen naar radio via de FM-frequenties en is de AM-frequentie met de komst van ‘Digital Audio Broadcasting‘ oftewel DAB steeds minder in gebruik. DAB, of de verbeterde versie DAB+, zal op termijn de FM-frequentie kunnen vervangen. Voor het luisteren naar DAB-zenders heb je echter een aparte ontvanger nodig. En zo heb je voor het ontvangen van internetradiozenders internet nodig. De Philips internetradio AE8000 combineert FM, DAB+ en internetradio.

 Philips internetradio AE8000Snel radio luisteren

Het instellen van de AE8000 is gelukkig eenvoudig, want de bijgeleverde, veeltalige handleiding van A1-formaat nodigt niet echt uit tot lezen. Na het doorlopen van het menu kan je meteen radio luisteren. De keuze in zenders is enorm en zeker de eerste keer ben je een tijdje zoet met het vinden van je favoriete zenders. Gelukkig biedt de AE8000 de mogelijkheid om voorkeurszenders op te slaan. Dit zijn er 10 per type (FM, DAB+ en internet).

Philips internetradio AE8000 volumeHet heldere LCD-scherm biedt informatie over de zender, het programma en het liedje. Het navigeren door het menu gaat met de Select-knop makkelijk. Prettig is dat de zenders bij internetradio ook zijn ingedeeld naar genres, dat maakt het zoeken in het aanbod makkelijker. Ik vond op die manier een lokale zender waar ik in mijn puberjaren regelmatig naar luisterde (VLOH FM). Nostalgie all over the place!
Het geluid dat de radio produceert is prima met een vermogen van 5 Watt. Gek is dat de volumeteller stopt bij standje 32. Als je de radio op je nachtkastje zet, wat gezien de afmetingen prima kan, dan beschikt hij over een Slaapmodus. Met de Slaapmodus schakelt de radio automatisch uit na 15, 30, 45 of 60 minuten. Lekker voor als je met een muziekje in slaap wil vallen.

Mijn mening over de Philips internetradio

Deze internetradio voorziet overduidelijk in een behoefte door de populaire vormen van radio luisteren te combineren in één apparaat. Vol met moderne mogelijkheden, maar toch gegoten in de nostalgische look-and-feel van een radio. Ik ben enthousiast!

Prijs en beschikbaarheid

De Philips internetradio AE8000 heeft een adviesprijs van € 139,99 en is onder meer te koop bij Coolblue en Bol.com.

[bol_product_links block_id=”bol_560d1ec50ed02_selected-products” products=”9200000045269739″ name=”Philips AE8000″ sub_id=”Thijs” link_color=”2A2A2A” subtitle_color=”B3B3B3″ pricetype_color=”000000″ price_color=”FFA700″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”9E0B0E” width=”740″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Comments are closed.

Related Posts