Review: LG Nexus 5X - Google smartphone 1

Review: LG Nexus 5X – Google smartphone

Thijs testte de LG Nexus 5X. Dit toestel is een samenwerking tussen Google en LG en de invloed van de zoekgigant is duidelijk zichtbaar. Grootste pluspunt: de vingerafdrukscanner op de achterzijde.

Begin oktober kondigde Google samenwerking aan met zowel Huawei en LG voor het maken van Google-smartphones. Dit resulteerde in de Huawei Nexus 6P en de LG Nexus 5X. Thijs testte de LG.

LG Nexus doos

De Nexus 5X zit in een fraai vormgegeven doosje, vergezeld door in-ear headphones, garantieboekje, tegoedbon voor 90 dagen Google Play Music en netwerkadapter met type-c usb-connector. Bij het opstarten zie je gelijk dat het een Google-smartphone is; de kleuren zijn kenmerkend en het logo komt natuurlijk voorbij.

Bij de installatie vraagt de wizard of hij je Google-account mag gebruiken om je telefoon te installeren met bekende gegevens en apps. Handig, want dit scheelt je veel tijd bij instellen en installeren van je apps.

Na de installatie, waarbij je bij een goed gevulde Google-account (in mijn geval zo’n 60 apps) best wel even voor uit mag trekken, zie je wederom de hand van Google. Het startscherm staat vol met Google apps, die ook niet te verwijderen zijn.

Prestaties van de Nexus 5X

LG-Nexus-5X-01De Nexus is een mid-range toestel. Vergeleken met de gelijktijdig aangekondigde Huawei Nexus 6P heeft ie van alles net iets minder. Het scherm van de Nexus 5X is iets kleiner (5,2″ vs 5,7″) en kent minder ppi (423 ppi vs 518 ppi). De 5X draait op een Qualcomm Snapdragon 808, de 6P op een 810. Ook de snellader voor de batterij is minder krachtig; 10 minuten laden geeft 4 uur (en geen 7 uur) batterijduur. De batterij is 2.700 mAh. Aan de andere kant is de LG een stuk vriendelijker qua prijs; het scheelt maar liefs € 250.

Het spelen van spelletjes als Angrybirds gaat prima, het beeld is scherp en helder. Het geluid bij muziek of video is wel wat blikkerig.
Een pluspunt vind ik de vingerafdrukscanner. Deze is bij de Nexus op de achterzijde geplaatst, net onder de camera. En dat is best een handige plek, want daar heb je altijd wel een vinger in de buurt.

Mijn mening over de LG Nexus 5X

De LG Nexus 5X is met een vanaf prijs van € 399 geen budgetmodel, maar ook geen topmodel. En dat merk je aan alles eigenlijk. De snelheid van de CPU is goed en ook de prestaties van het beeldscherm zijn in orde. Zoals gezegd vind ik het geluid minder. Pluspunten geef ik voor de positie van de vingerafdruksensor en voor het fraaie matzwarte design inclusief de vloeiende afwerking van de hoofdcamera.

De LG Nexus 5X is verkrijgbaar in zwart en wit en twee opslagcapaciteiten (16 GB, 32 GB). Je koopt ‘m onder meer bij Coolblue, Phoneshop en Bol.com.

[koopgids product=”Google Nexus 5X”]

Related Posts