Redmi Note 12 Pro is een No Nonsens Telefoon 1

Redmi Note 12 Pro is een No Nonsens Telefoon

Onlangs kreeg ik ter review de Redmi Note 12 Pro binnen. Dit model uit de Redmi lijn van Chinese leverancier Xaomi mikt op de massa met een mobiel met goede specs en, belangrijk, een goede prijs.

Niet iedereen wil namelijk heel veel geld betalen voor een mobiel. Sommigen knipperen niet een keer met hun ogen bij de aanschaf van een telefoon van boven de 1000 EUR. Maar een veel grotere groep vindt dit echt te gek (waaronder ook ik).

Dus hup, even snel de sim wisselen uit mijn andere telefoon en aan de gang met Redmi.

Testen

De vraag is: waar ga je op testen bij zo’n toestel? Natuurlijk op de camera, de batterij duur en eventuele functionaliteit die andere niet hebben. Mogelijk ook bepaalde apps die alleen maar op dit toestel of bij deze leverancier XIAOMI horen.

Laten we beginnen met het opladen. Meegeleverd worden standaard een oplader en een oplaadkabel maar wel een oplader die heel snel het apparaat kan opladen. Sowieso loopt het toestel niet zo heel snel leeg vergeleken met mijn iPhone. De laatste moet ie eigenlijk aan het einde van de dag wel aan het stroom moet om de dag verder door te komen. De Redmi note 12 pro gaat vrij lang mee, meer dan een dag zeker. Ik heb de toestellen omgewisseld dus mijn iPhone bleef gewoon thuis en Ik ben op stap gegaan met RedMI en dat viel niet tegen. Ook als je de telefoon gewoon heb liggen dan is het opvallend dat de batterij flink vol blijft. Natuurlijk veranderd dit later als de batterij en het toetsel ouder worden en je meer apps installeert.

Specificaties

Maar wat zit er nou precies in de Redmi, qua specificaties? Niets om je voor te schamen, er zit geen Qualcom chip in maar MediaTek. Voor de rest niets opvallends. De Vingerscanner is leuk en handig en werkt goed.

Hieronder zie het precies

Processor
MediaTek Octa-core CPU, GPU: Mali-G68
Opslag en RAM
8GB intern en 128GB opslag
Afmetingen en gewicht
Hoogte: 162,9 mm Breedte: 76 mm Dikte: 7,9 mm, gewicht: 187 g
Display
6,67-inch FHD+ Flow AMOLED-display, verversingssnelheid: Tot 120 Hz, Helderheid: 900 nits piekhelderheid, resolutie: 2400 x 1080, Corning® Gorilla® Glass 5
Camera
Driedubbele camera van 50 MP *groothoekcamera)+8 MP+2 MP,video-opnamen camera achterzijde 4K (30 fps), 1080p (30/60 fps). 720p (30 fps). slow motion: 1080p (120 fps), 720p (120/240/960 fps), camera voorzijde 16 MP Video-opnamen 1080p (30/60 fps), 720p (30 fps), slow motion: 720p(120 fps)
Batterij en opladen
Batterij van 5000 mAh (standaard, 67W-turbo-opladen)
Beveiliging en verificatie
Vingerafdruksensor aan de zijkant, AI-gezichtsontgrendeling
Navigatie
GPS L1, Glonass G1, BDS B1I, Galileo E1
Netwerken
5G, Bluetooth Wifi (zie website voor alle types)
Sensoren
Nabijheidssensor, Omgevingslichtsensor, Versnellingsmeter , Elektronisch kompas , IR-blaster , Gyroscoop
Besturingsysteem
MIUI 14, gebaseerd op Android S
Specificaties

Als je kijkt dan zie je redelijk standaard specificaties. De Mediatek Octa-core chip is niet de snelste maar past wel in een midrange toestel qua prijs zoals de Redmi. het is trouwens niet zo dat je iets te kort komt qua performance. Intern geheugen en opslag is prima in orde, er is trouwens maar ruimte voor 1 sim.

Pre installed

Bij een nieuwe telefoon zijn er twee mogelijkheden, je kopieert / installeert de apps die al op je oude telefoon staan of je begint vanaf nul. Bijvoorbeeld als je vorige toestel een Apple was. Pas dan wordt het ook jouw telefoon.

En dan is er natuurlijk ook nog het commentaar dat er heel veel voor geïnstalleerde apps op de Redmi staan. En dat klopt er staan inderdaad een aantal apps bij die normaal niet zou verwachten. Denk aan :

 • Booking
 • Autodoc
 • AliExpress
 • Amazon
 • Agoda

Is dat erg? Nee niet zo, want met een paar kleine handelingen haal je de apps weg.

Aan de andere kant als ze teveel komen dan gaat het toch ook irriteren maar op dit moment is het meer een handeling van het inregelen van je mobiel. Dat doe je een keer initieel en later komen er apps bij gaan er apps af afhankelijk van hoe hoeveel ruimte je nog hebt en misschien ook of het je irriteert.

Ik heb een iPhone als (werk)telefoon dus ik kan niet de bestaande apps overzetten tijdens de ingebruikname.

Inhoud van de verpakking

Wat zit er in de verpakking? Nou heel eenvoudig: de normale dingen:

 • Redmi Note 12 Pro 5G
 • Adapter en USB Type-C-kabel
 • SIM-uitwerp pin
 • Beschermhoes
 • Snelstartgids
 • Garantiekaart.

De beschermhoes is een eenvoudige transparante hoes en dat is op zich prima maar uiteindelijk is een investering in een goed hoesje een goed idee. Hoewel de Redmi niet duur is, is het zonde om een nieuwe te moeten kopen als je dit eenvoudig kunt voorkomen. Aan de voorkant zit trouwens al een beschermlaag over het Gorilla Glass heen.

Het opladen gaat redelijk vlot, ik heb op 67 % de Redmi aan de oplader gelegd en met ongeveer 25 minuten zat ik op 100%.

Om het toestel helemaal snel leeg te krijgen heb ik YouTube aangezet overdag om 09:00 en aan een stuk afspelen van video’s om te zien hoe lang de batterij meegaat. Na twee maal de Mattheus Passion te hebben afgespeeld zit ik op 64 %, grofweg denk ik dat stuk van 2 uur 45 minuten kan 5 keer kan afspelen. Dat is een prima gebruiksduur. Nu is het gek om 5 x het zelfde stuk af te spelen maar het geeft wel aan hoe lang je kunt streamen.

XIAOMI zelf geeft aan 10 uur video streamen, dus daar zal het eerder op neer komen. Opladen is trouwens wel zo gebeurd, in minder dan een uur (50 minuten) gaat de telefoon van leeg naar 100 vol met de 67 watt oplader.

Camera

De camera, of beter gezegd camera’s zijn prima. Een 50M pixel camera geeft een hoge resolutie en bijbehorende afbeeldingen van bijna 9 MB (8192x6144px) vragen best wel wat ruimte. De camera’s in mobiele telefoons zijn trouwens voor de gemiddelde gebruiker prima. Je kunt natuurlijk een nog hogere resolutie in megapixels erin stoppen (er is ook een Redmi met 108 MP camera) maar wat levert het je op? Meer opslagruimte nodig en om de foto’s te bekijken gebruik je het zelfde apparaat. Voor mij is 102MP overkill.

Kosten & Conclusie

Ik heb een week met de redmi rondgelopen en dat beviel goed. Het nadeel is altijd wel dat een review toestel niet je eigen toestel is en dat je daar aan gewend bent, hoe het apparaat werkt en welke apps je erop hebt zitten. Ik gebruik mijn iPhone ook bij het fietsen voor navigatie, helaas heb ik dat niet bij Redmi kunnen doen omdat er geen hoesje voor is dat samenwerkt met de adapter op de fiets.

De Redmi lijn in de goedkopere lijn van moederbedrijf XIAOMI en een prima keuze voor een toestel als je niet gevoelig bent voor image (daarmee bedoel ik dat je een iPhone MOET hebben om er bij te horen) en je denkt dat je zinnigere dingen kunt doen met je geld dan een toestel kopen wat over twee jaar al weer ‘ op’ of ‘uit’ is. De PRO modellen hebben dan weer een betere set specificaties.

Een ideaal toestel voor een middelbare scholier, maar die hebben vaak dan weer voorkeur voor de duurdere merken. Als je gewoon een goede telefoon wilt, kan je de Redmi Note 12 Pro nemen.

Met een prijs van 399 EUR voor de 6GB + 128GB opslag en 429 EUR voor de 8GB + 128GB heb je gewoon een prettig no nonsens toestel. Verkrijgbaar in de kleuren Midnight Black, Sky Blue en White.

De Redmi Note 12 Pro – 5G is onder andere te koop bij XIAOMI maar ook bij andere Bol, Coolblue en Mediamarkt.

Related Posts