Nog meer pixels op je tv: Samsung introduceert SUHD op #CES2015 1

Nog meer pixels op je tv: Samsung introduceert SUHD op #CES2015

Weinig echt spannend nieuws van Samsung op de CES, een nieuwe SSD is niet echt spectaculair. Dus ging de show vooral over de nieuwe standaard voor televisies, althans, als het aan Samsung ligt. SUHD, waarbij de S staat voor alles wat maar een synoniem is voor ‘super’ (bijvoorbeeld). 

Een nieuwe lijn televisies, met gebogen scherm, moet de beleving van entertainment op je tv nog bijzonderder maken. Meer pixels, meer kleur, meer details, meer van alles. Daarnaast draaien de nieuwe televisies op het eigen besturingssysteem Tizen, en niet zoals die van veel concurrenten op Android TV.

500_suhd9500_004

Omdat ik verder de ballen verstand heb van beeldtechniek, quote ik maar even wat het persbericht zegt over hoe dat werkt met SUHD (negeer de superlatieven):

Samsungs SUHD TV’s zetten de nieuwe standaard als het gaat om contrast, helderheid en kleurweergave. De TV’s zijn voorzien van Samsungs energiezuinige nanokristal-technologie. Afhankelijk van de omvang van de kristallen produceert de halfgeleider een rijk palet aan lichtkleuren met ongeëvenaarde zuiverheid en lichtopbrengst. De technologie levert 64 keer meer kleurexpressie dan conventionele TV’s.

Bovendien gebruiken de Samsung SUHD TV’s een slimme oplossing voor het opnieuw opbouwen van beelden op SUHD-kwaliteit. De technologie analyseert de helderheid van de beelden en zorgt dat het beeldscherm telkens zo min mogelijk stroom verbruikt. Het contrast blijft optimaal, zwarte beelden blijven zwart en de beelden zijn 2,5 keer zo helder dan bij conventionele TV’s.

De nieuwe tv’s beschikken verder over Wifi Direct en Bluetooth, zodat je alle andere apparaten ook kunt verbinden met je Samsung Smart TV. Je kunt volgens Samsung zelfs tv kijken op je smartphone zonder dat de tv daadwerkelijk aan staat, wat ik dan wel weer geinig vind. Tizen moet er dan voor zorgen dat dit allemaal soepel verloopt.

9000_01_lr

Nu weet ik niet hoeveel ontwikkelaars met Tizen bezig zijn, al helemaal niet ten opzichte van Android TV, maar ik kan me voorstellen dat dit een redelijk gedurfde keuze is voor Samsung. Het is dus afwachten of de bekende apps voor Smart TV’s ook op de nieuwe Samsung tv’s beschikbaar gaan komen en op welke termijn. En of er nog veel toffere en bijzondere apps voor ontwikkeld gaan worden, apps waarmee ze het onderscheid kunnen maken.

Anyway, lekker filosoferen, maar het is afwachten. Samsung levert de drie nieuwe modellen SUHD TV’s (JS9500, JS9000 en JS8500) in vijf verschillende beeldmaten, variërend van 48 tot 88 inch. Hiermee worden in totaal negen varianten gecreëerd. De nieuwe SUHD TV’s zijn vanaf het tweede kwartaal van 2015 in Nederland verkrijgbaar. De verkoopadviesprijzen zijn nog niet bekend.

Related Posts
Microsoft's smartwatch Band is beschikbaar 5
Lees meer

Microsoft’s smartwatch Band is beschikbaar

Microsoft heeft vandaag hun implementatie van een smartwatch onthuld, de Microsoft Band. Deze werkt samen met de verschillende Microsoft Health services en een accuduur van maar liefst 48 uur!
Soundmount pers
Lees meer

Wereldprimeur: Vogel’s SoundMount

Tijdens een goed bezochte persbijeenkomst introduceerde Vogel's 's werelds eerste draaibare tv-beugel met geïntegreerde soundbar en draadloze subwoofer. Thijs was erbij.