Nikon kondigt nieuwe producten aan: voor ieder wat wils

Dit is mijn eerste nieuwtje voor deze site, en ik val meteen met mijn neus in de boter. Nikon kondigt namelijk niet een, niet twee, maar zelfs drie nieuwe producten aan! Met een nieuw model in de Coolpix-reeks wordt het assortiment van de ‘simpele’ camera’s van Nikon verder uitgebreid. Voor de mensen die wat professionelere foto’s willen is er ook een nieuw model in de Nikon 1 serie. Als laatste, voor de echte professionals komt er ook een nieuw objectief uit.

Nikon Coolpix S810c

Met de Nikon Coolpic S810c presenteert Nikon de opvolger van de Coolpix S800c. De S800c was op zich een prima camera waar niks mis mee was, maar het kan altijd beter. Dat wordt beloofd met de S810c die toch nét wat beter is dan zijn voorganger. Een belangrijk aspect binnen de fotografie, betere beeldkwaliteit, staat natuurlijk voorop. Daarnaast zijn er meer functies beschikbaar doordat de camera gebruikt maakt Android Jelly Bean. Met 4GB intern geheugen en ingebouwde wifi is er reden genoeg om de mogelijkheden van deze Coolpix S810c uit te proberen. Bijvoorbeeld het full HD filmen, continu opnamen of panaroma’s.

Nikon Coolpix
Mocht je meer geheugen willen: de Nikon Coolpix S810c wordt geleverd met een 16GB microSB geheugenkaart.  Dit alles voor een adviesprijs van € 339. Er is keuze uit twee kleuren, zwart of wit. De releasedatum van dit toestel is 24 april.

Nikon 1 J4

Een camera van een serieuzer kaliber dan de Coolpix S810c is door Nikon aangekondigd als het nieuwste model in de Nikon 1 serie. Voor de mensen die graag betere foto’s maken, en daar ook voor willen betalen, zou de nieuwe Nikon 1 J4 een uitkomst zijn. Volgens Nikon wordt deze camera gekenmerkt door de snelheid. Nikon beweert zelfs dat deze camera acties sneller vast kan leggen dan onze eigen ogen dat kunnen. Veelbelovende woorden. Gezien de specificaties van dit toestel (CMOS-sensor van 18.4 megapixel, ISO 160-12.800,  AF systeem met 171  auto focuspunten, enz.) en de eerdere camera’s in de Nikon 1 serie, zou dit toestel die belofte waar kunnen maken.

Nikon 1 J4
Met speciale accessoires om onder water foto’s te maken, met flits zelfs, wordt het toestel nog spectaculairder. Deze accessoires zijn echter optioneel. Wat wel bij de prijs in zit, is een 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM-kitobjectief. Het is een mond vol, maar je kunt er dan ook nog betere foto’s mee maken. Met een (advies)prijskaartje van € 629 is deze camera een stuk duurder dan het gemiddelde budget van een hobby fotograaf. Wel heb je de keuze uit twee extra kleuren naast het zwart of wit: oranje en zilver. De verwachte release datum is  begin juni 2014.

AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–6.3G ED VR

Voor de fotografen die nog meer willen dan wat de Nikon 1 J4 biedt, komt Nikon met nog zwaarder geschut. Een nieuw objectief voor de echte professionals. Die echte professionals zijn gewend om met zware objectieven te slepen. We kennen allemaal wel die persfotografen die met bijna letterlijke kanonnen hun foto’s maken. Het grote voordeel van dit objectief is volgens Nikon het gewicht: maar 550 gram. Toch zou dit objectief daardoor niet onderdoen voor wat zwaardere objectieven. Er wordt gesproken van een “uitzonderlijk bereik van groothoek tot supertele”.
Met een adviesprijs van € 799 (meer dan een euro per gram!) ligt dit minikanon vanaf 24 april in de winkels.

AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–6.3G ED VR

Related Posts