LG-G5-MWC2016

Nieuwtje: LG G5, eerste modulaire smartphone getoond op #MWC2016

LG introduceert een modulaire smartphone, de G5. Uit te breiden met modules en de batterij is verwisselbaar.

De G5 van LG is het nieuwe vlaggenschip en is gepresenteerd op de MWC in Barcelona. Het design is compleet veranderd en heeft een – modulaire – verwisselbare onderkant.

LG G5: eerste “modulaire” smartphone

LG-G5-MWC2016Het design van de G5 is compleet veranderd. Zo heeft LG ervoor gekozen andere materialen te gebruiken en de telefoon een metalen behuizing te geven. Verder bevat de LG G5 een 5,3 inch Quad HD IPS Quantum scherm met 3D Arc Glass. Door het 3D Arc Glass krijgt het scherm een lichte curve aan de bovenkant. Het scherm maakt gebruik van Always-on waardoor de tijd en datum constant getoond worden zonder de telefoon te hoeven ontgrendelen. Voor Always-on wordt een speciale techniek geleend van de tv-divisie, waardoor maar een fractie van de stroom verbruikt wordt.

Onder de motorkap zit een Snapdragon 820 processor, 4 GB werkgeheugen en kan er gebruik gemaakt worden van 32 GB opslag die uit te breiden is met behulp van een microSD-kaart tot maximaal 2 TB. Voor het maken van foto’s zijn er op de achterzijde twee camera’s aanwezig. Deze zorgen ervoor dat foto’s met grote beeldhoek gemaakt kunnen worden. Een van de camera’s heeft een 135 graden groothoeklens.

De batterij van de LG G5 is verwisselbaar en maakt onderdeel uit van het modulaire gedeelte van de smartphone. Met een druk op de knop maak je het onderste gedeelte van de smartphone los en verplaats je de batterij van de ene naar de andere module. De modules worden geïntroduceerd onder de naam “LG Friends”.

LG Friends & Quick Cover

Onder de LG Friends modules die nu geintroduceerd zijn vinden we de LG CAM Plus, de LG Hi-Fi Plus, LG Rolling Bot, LG Tone Platinum, LG 360 CAM en 360 VR. De CAM Plus is voornamelijk een uitgebreide bedieningsmodule voor de camera. De Hi-Fi Plus is ontwikkeld samen met B&O Play en is bedoeld voor het afspelen van audio in hoge kwaliteit maar is ook te gebruiken als losse digital audio converter voor iedere smartphone of PC. Verder heeft LG de Tone Platinum – een bluetooth headset – getoond die een nieuwe aanvulling is aan de TONE Plus-serie.

LG-G5-LG-Friends-MWC2016De LG 360 VR is een virtual reality bril die via een speciale kabel aan de LG G5 bevestigd wordt. Er wordt een beeld van een 130 inch televisie bekeken vanaf 2 meter gesimuleerd binnen in de bril. De LG 360 CAM is een compacte 360 graden camera met twee 13 megapixel 200 graden groothoeklenzen, de batterij is 1200 mAh en het interne geheugen 4 GB. Geen behoefte aan VR of 360 graden foto’s? Dan is de Rolling Bot misschien wat voor jou, een rollende bal die tijdens het rollen foto’s en video’s maakt met behulp van de ingebouwde 8 megapixel camera. Je kan de Rolling Bot ook gebruiken als beveiliging in huis.

De nieuwste LG Quick Cover biedt de voordelen van eerdere Quick Covers, maar met uitgebreidere eigenschappen. De touch-functie, onlangs geïntroduceerd in de K10 Quick Cover View, is nu ook geïntegreerd in het semi-transparante gaaswerk van de Quick Cover voor de G5. Deze functie stelt gebruikers in staat om gesprekken te beantwoorden of te reageren op alarmen zonder de cover te openen.

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer en voor welke prijs de LG G5 met de LG Friends modules beschikbaar is moet nog worden bekend gemaakt.

Related Posts