De beste mini koelkast 1

De beste mini koelkast

Een koelkast is een onmisbaar element in iedere huishouding. Echter heeft niet iedereen de ruimte voor een enorme koelkast. Een mini koelkast is dan een perfecte oplossing. Zo heb je wel een koelvoorziening, maar hoef je daar geen extra ruimte voor in te leveren. Op een studentenkamer, op kantoor, in de caravan, in de schuur of in de garage is een mini koelkast soms heel handig.

Waarom een mini koelkast kopen?

Je zou een mini koelkast kunnen beschouwen als een minibar in een hotel. Het dient om enkele drankjes of etenswaren koel te houden.

Een mini koelkast heeft enkele voordelen tegenover een groter model. Ten eerste heeft het minder energie nodig om te functioneren. Daarnaast zijn kleine koelkasten een perfecte oplossing om producten koel te bewaren indien je weinig ruimte tot je beschikking hebt.

Verder kan een kleine koelkast de koelcapaciteit van een gewone koelkast uitbreiden, indien deze koelruimte te kort heeft.

En in het geval je enkele drankjes en hapjes koel wil houden op je kamer bijvoorbeeld of naast je bureau, dan kan een minikoelkast ook een goed idee zijn. Hoef je ook niet steeds op te staan en naar de huiskamer te lopen om iets te drinken te pakken. Een mini koelkast kan zo dus ook perfect worden gebruikt als extra koelkast.

Waar let je op bij het kiezen van een mini koelkast?

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden bij de aanschaf van een dergelijk product.

Energielabel/energieklasse

Dit is waarschijnlijk niet de belangrijkste factor omdat we het hier niet hebben over een enorme koelkast. Toch moet je er rekening mee houden dat het energielabel invloed zal hebben op de prijs van de koelkast. Een energiezuinige variant is dus altijd nog de beste keuze. Om energieverbruik te beperken, is het belangrijk om het deurtje altijd goed dicht te doen, de koelkast niet onnodig te openen en warm voedsel goed af te laten koelen voordat je het in de koelkast zet.

Capaciteit

Mini koelkasten zijn – zoals de naam ook aangeeft – kleine modellen. Een tafelmodel zou nog kunnen dienen als ‘gewone koelkast’, maar een volle mini koelkast zal na enkele dagen toch weer moeten aangevuld. Het design van de koelkast staat in verband met het volume ervan. Soms is een koelkast beter geïsoleerd en daarmee stiller, maar zal deze minder volume hebben. Kies je juist voor een groter model, dan zal de koelkast ook weer wat meer geluid maken.

Vriesgedeelte

Een mini koelkast is niet altijd voorzien van een vriesvak omdat er soms geen plaats voor is. Daarnaast zal het de prijs ook omhoog laten gaan. Over het algemeen heeft een mini koelkast een capaciteit van 40 liter tot 50 liter.

In het geval je geen koelkast hebt en verder ook geen gebrek hebt aan ruimte, dan is een mini koelkast met vriesvakje wel noodzakelijk. Deze modellen zijn overigens ook perfect voor studenten of mensen die in een klein appartement wonen.

Populaire merken

Er zijn diverse merken die zulke mini koelkasten op de markt hebben gebracht. Voorbeelden van populaire merken zijn Primo, Maxxhome, Lifegoods, Bredeco, Liebherr en PIXMY. Wanneer je dus een model kiest van een van deze merken, kun je er vanuit gaan dat je een prima keuze maakt.

De beste mini koelkasten

Hieronder een overzicht van een aantal interessante mini koelkasten met de bijbehorende eigenschappen.

Maxxhome mini koelkast

Ga je camperen of heb je een vakantiehuisje? Of zoek je nog een koelkastje voor op kantoor? Dan is de Maxxhome mini koelkast een goede optie. Het heeft vier niveaus waarover je jouw voedsel en frisdrank kunt verdelen. De minikoelkast heeft beperkte afmetingen, namelijk 51 x 43 x 41 cm en levert 220 V – 240 V / 50 Hz.

In de opening van de deur vind je een plank waar je meer producten op kunt plaatsen. Handig is dat het deurtje ook gemakkelijk kan worden verwisseld van draairichting.

De mini koelkast heeft nog een aantal andere voordelen. Zo trilt het toestel niet en maakt het zeer weinig geluid. Het koelt zonder koelgassen en is daarmee ecologisch en milieuvriendelijk. Vandaar ook het energielabel B. Verder is het voorzien van een platte bodem om extra ruimte te besparen. Met een capaciteit van 42 liter biedt de mini koelkast voldoende ruimte.

Lifegoods mini koelkast

Zoek jij een koelkast om je skincareproducten en make-up in op te slaan? De Lifegoods mini koelkast heeft een inhoud van 4 liter en om extra koelruimte te creëren een verwijderbare plank en container. Jouw producten kunnen tot 3℃ gekoeld worden, of je eten kan juist warm worden gehouden tot 45℃. De koelkast heeft dus twee standen waarmee je kunt kiezen uit verkoelen of warmhouden. Houd er rekening mee dat je de mini koelkast niet kunt gebruiken om eten in op te warmen. Je kunt de koelkast heel handig opladen, thuis of onderweg, met behulp van de meegeleverde AC- en DC- kabels en auto stekker.

De mini koelkast is licht van gewicht; het weegt slechts 1,9 kg. De afmeting betreft 19 x 25 x 27 cm. In deze kleine koelkast zullen jouw make-up spullen minder snel uitdrogen en kun je er dus langer van genieten. Behalve je skincare producten, kun je natuurlijk ook gewoon eten en drinken in de koelkast opslaan.

De mini koelkast is stil (28 dB) en handig mee te nemen. Het heeft een zwarte kleur en is gemaakt van PP. Het voltage betreft 12 V (DC) en 220 – 240 V (AC). Het wattage in de koude stand (AC) is 48 Watt en in de warme stand 40 Watt. Voor de DC kabel is het wattage in de koude stand 42 Watt en in de warme stand 36 Watt.

PIXMY Skincare fridge

Een andere skincare koelkast is die van PIXMY. Met deze mini koelkast heb je nooit meer een rommelig bureau vol met cosmetica producten! Dankzij deze make-up koelkast zal al jouw cosmetica altijd zo goed mogelijk bewaard blijven. Het apparaat is zuinig en heeft een prachtig design. Ook is het aan de voorkant voorzien van een spiegel met LED verlichting die jouw gezicht perfect zal verlichten. Verder maakt de koelkast geen geluid (28 dB) en kun je de koelkast instellen als koelfunctie of als verwarmingsfunctie. De koelfunctie behoudt een temperatuur van 22ºC en de verwarmingsfunctie verwarmt tot wel 65ºC. Je kunt er overigens ook eten en drinken in opslaan, medicijnen, of andere spullen. De beauty skincare fridge heeft een inhoud van 4 liter en is zwart van kleur. Het heeft een ABS behuizing en de kleine koelkast heeft een afmeting van 24 x 18 x 25 cm. Het voltage van deze make-up koelkast betreft 12 V – 220 V en het wattage 40 – 56 W.

Bredeco mini koelkast

Een draagbare en compacte koelkast met retrolook, dat is deze Bredeco mini koelkast. Dankzij de verwarmingsfunctie kun je de koelkast ook meenemen op winteruitstapjes en genieten van heerlijke warme drankjes en lekkernijen. De retro mini koelkast houdt etenswaren op ongeveer 20 graden Celsius onder de minimale omgevingstemperatuur. Op een hete dag van 30 graden Celsius kun je frisdrank koud uit de koelkast nemen met een temperatuur van ongeveer 10 ° C (+/- 3 ° C). De minimale temperatuur is 5 ° C. Daarnaast is deze retro mini koelkast in staat om drankjes en etenswaren op een temperatuur van 65 ° C te houden. Een dagje erop uit in de sneeuw wordt natuurlijk veel aangenamer met een lekkere warme soep. De inhoud betreft 4 liter en dankzij de verwijderbare plank heb je altijd genoeg koelruimte.

De chique retro mini koelkast is niet alleen heel charmant van buiten, maar is ook voorzien van interessante extra’s. De schakelaren (aan/uit, warm/koud) bevinden zich aan de achterkant van het apparaat. Aan de LED’s kun je zien of het apparaat koelt (groen) of in de warmhoud functie staat (rood). Dankzij de rubberen afdichting en de kunststoffen binnenkant (ABS bekleding) wordt de temperatuur lang stabiel gehouden. Ook is de koelkast gemakkelijk schoon te maken en je kunt het apparaat zowel op het stroomnet als via de accu in de auto aansluiten. Het enige nadeel is waarschijnlijk de energieklasse (G). Het geluidsniveau van het product betreft 48 dB.

Liebherr TX 1021

Deze kleine koelkast van 80 liter is niet alleen duurzaam, maar is ook nog eens van goede kwaliteit en voorzien van een aantal extra’s. Het merk Liebherr staat bekend om zijn ongekende kwaliteit en langdurig gebruik. De mini koelkast is tot 30 kg belastbaar en eenvoudig te reinigen. Het is voorzien van sterke draagplateaus van veiligheidsglas die in hoogte kunnen worden versteld.

Het product is voorzien van een vriesruimte van 6 liter. Dat is niet enorm, maar toch genoeg voor dat beetje extra luxe. Je kunt het uitneembare plateau verzetten, zodat je de koelkast geheel zelf kunt indelen. Verder heb je de mogelijkheid om de groentelade in twee te verdelen en is de draairichting deur verwisselbaar.

Qua formaat is de Liebherr 55 cm breed en 63 cm hoog. Ook is het voorzien van een inwendig vriesgedeelte voor ijsblokjes en energiezuinige LED verlichting.

De in hoogte verstelbare deurvakken hebben een gehard glazen bodem, een kunststof steunrails en een sterke omlijsting. Je kunt de houder in het deurvak verschuiven. De deurvakken zijn zelfs groot genoeg om 2 liter verpakkingen in kwijt te kunnen. Met energielabel F is het helaas geen duurzame koeling.

Primo PR100FR

Primo Elektro levert huishoudelektro van hoge kwaliteit en tegen competitieve prijzen. De Primo PR100FR is in wezen een ‘grote’ mini koelkast. Als je dus iets meer ruimte hebt, dan kan deze Primo nog wel eens goed van pas komen. Het toestel heeft energieklasse A+/F, maakt weinig geluid (geluidsniveau van 39 dB) en beschikt over 75 liter inhoud.

Verder is het voorzien van een vriesvakje, drie schappen en twee leggers. De deur kan bovendien aan beide kanten geplaatst worden.

Het apparaat heeft een witte kleur en is (l x b x h ) 45 x 48 x 70 cm groot. Het koelvak is rond de -3 graden, waardoor je er geen kamertemperatuur etenswaren mee kunt invriezen.

Conclusie

Of je nu een extra koelruimte zoekt voor in de schuur, in je garage, op je studentenkamer of gewoon wat minder plek hebt voor een grote koelkast; een mini koelkast is eigenlijk een must have!

Related Posts