Review Motorola VerveOnes+ 1

Review Motorola VerveOnes+

Mike testte de VerveOnes+ van Motorola, volledige draadloze oordopjes, die onderling verbinding met elkaar houden. Werkt dat nou in de praktijk goed of valt er nog wel wat te verbeteren?

Motorola heeft een nieuwe productrange gelanceerd onder de naam Vervelife, bestaand uit bluetooth-headsets en camera’s. De opvallendste headset uit deze range bestaat uit 2 losse oordopjes, die onderling ook weer connecten. Deze Motorola VerveOnes+ wilden we weleens proberen.

De VerveOnes+ connecten via Bluetooth naar je telefoon (om precies te zijn, de linkeroordop doet dat) en connecten onderling weer zodat je kunt genieten van je muziek zonder last te hebben van wat voor draadjes dan ook. Tenminste, dat is de theorie. De + in de VerveOnes+ betekent dat deze versie waterproof (en dus ook zweetproof) is. De VerveOnes zijn dat niet (maar dan ook weer 50 euro goedkoper).

IMG_1458

Comfort

Het is even wennen om de VerveOnes+ te dragen, in eerste instantie ben je toch bang dat ze uit zullen vallen en je ze kwijt raakt, maar eigenlijk zitten ze best solide in je oor. Het gemak van dopjes die geen enkel draadje hebben is ideaal, het schuurt niet, raakt niet in de knoop en wat er verder nog voor nadelen aan draadjes zitten.

De Hubble Connect-app houdt ook bij waar de oordopjes voor het laatst connectie hebben gemaakt, dus mocht je ze verliezen weet je in ieder geval waar je ongeveer moet zoeken. Er worden ook diverse verschillende opzetvormen bijgeleverd dus je kunt ook even proberen welke je dopjes het best in je oor blijven zitten. Ook met wat actievere sporten bleven de dopjes goed zitten.

De VerveOnes+ worden geleverd met een speciale koker, die dienst doet als houder maar tevens ook het oplaadstation is. De koker voelt degelijk aan, de oordopjes klikken er mooi in en je kunt de voet ronddraaien waardoor je de koker kunt afsluiten. Opladen zelf gebeurt dan weer door de koker middels micro-usb aan te sluiten op een energiebron. De koker heb je ook nodig om de oordopjes te kunnen upgraden met nieuwe firmware of om eenvoudig instellingen te kunnen wijzigen, hiervoor kun je dus ook een Bluetooth-connectie opzetten met de koker middels een speciale app, genaamd Hubble Connect.

IMG_1451

Gebruik

Het geluid van de VerveOnes+ is zonder meer goed te noemen, de bas klinkt vol en je hebt een aantal voorgedefinieerde equalizer-instellingen waar je uit kunt kiezen. Na het verwijderen van de oordopjes uit de koker zijn ze meteen geactiveerd en zoeken ze contact met de telefoon en elkaar. Dit wordt begeleid door teksten als “earbuds linked” en “VerveOnes connected”. Als je dat gehoord hebt weet je dat het goed zit. Het linkeroordopje is overigens leidend, dat is degene die connectie maakt met de telefoon en dit signaal weer doorgeeft aan het rechteroordopje.

Het linkeroordopje werkt ook altijd probleemloos, de rechter laat het helaas soms afweten. Het is niet zo dat de rechter het helemaal niet doet, maar soms is er een dipje in het geluid. Een beetje vergelijkbaar met een kabelbreuk, alleen heb je in dit geval geen kabeltje waar je even aan kunt frunniken. Inmiddels is er al wel een update van de firmware geweest specifiek voor dit probleem maar dat heeft helaas het probleem nog niet geheel opgelost. Het probleem doet zich wel vooral voor wanneer je actief bezig bent, stil zittend op kantoor trad het niet op.

Doordat de oordopjes draadloos verbonden en dus in sync gehouden moeten worden zit er ook altijd wel wat vertraging in het geluid, geen probleem voor het luisteren van muziek maar een filmpje ermee kijken is niet echt een aanrader. Er zit wel een speciale movie-mode en pass-through op maar dit geeft niet echt het gewenste resultaat, lipsync is niet mogelijk.

Review Motorola VerveOnes+ 5
VerveOnes+ plus oplaadkoker

Eindoordeel VerveOnes+

Motorola is een van de eersten die de markt betreedt met volledig draadloze oordopjes. Qua gemak en comfort zijn ze echt ideaal, helaas zijn de verbindingsproblemen tussen de oordopjes onderling erg hinderlijk. Mocht dit opgelost worden in een toekomstige firmware-release dan is het echt een geweldige set oordopjes voor sporten maar ook gewoon op kantoor. Alhoewel voor dat laatste de + weinig toevoegt want hoe groot is de kans dat ze nat worden?

Related Posts