ma-melody-media-mcr611

Marantz Melody-serie: draadloos genieten van muziek

Marantz introduceert in de Melodie-serie twee nieuwe draadloze alles-in-een-muzieksystemen: de Melody Media en Melody Stream.

Draadloos wordt steeds normaler bij het luisteren van muziek. In mijn ogen alleen maar een verbetering. Ook een compact – alles-in-een – systeem vind men steeds belangrijker worden. Marantz speelt hierop in met de introductie van de Melody Media (M-CR611) en Melody Stream (M-CR511) minisystemen in de Melody-serie.

Melody Media en Melody Stream

ma-melody-media-mcr611Beide minisystemen zijn elegant een stijlvol ogende systemen met een bovenklep van acryl en voorzien van een anti-kraslaag. De kleur van de verlichting op de Melody Media kan veranderd worden in wit, blauw, groen en oranje. Ze zijn ontwikkeld om zo gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn en met een goede geluidskwaliteit. Om het gebruiksgemak te verhogen zijn de systemen voorzien van WiFi-compatibiliteit. Met een druk op de knop maak je verbinding met een WiFi-netwerk.ma-melody-media-mcr611-bg Nieuwe Bluetooth- en NFC-opties bieden nog meer connectiviteit en via de USB-poort kunnen iDevices worden aangesloten op systemen. De Melody Media heeft aan de achterzijde nog een extra USB-poort beschikbaar en twee digitale aansluitingen voor het aansluiten van een TV.

De systemen hebben een vermogen van 2 x 60 watt, de Melody Media heeft als extra nog een bi-ampingoptie. De versterker heeft nu ook de mogelijkheid wat moeilijker aan te sturen speakers te bedienen, denk hierbij aan 4ohm-speakers.

Afspeelmogelijkheden

De nieuwe Melody-serie systemen borduren voort op de afspeelmogelijkheden van hun voorgangers en ondersteunen Spotify Connect en vele andere digitale media- en streamingfuncties. Naast het luisteren van muziek via muziekdiensten is het ook mogelijk toegang te krijgen tot je muziekbibliotheek die op je NAS (Network Attached Storage) of computer opgeslagen zijn, ook ondersteuning voor AirPlay van Apple ontbreekt niet.

mz-melody-stream-mcr511

De systemen zijn geschikt gemaakt voor de nieuwste digitale – hoge resolutie – muziekformaten zoals ALAC, WAV, FLAC en AIFF. De Melody Media beschikt ook over de ondersteuning om DSD-bestanden af te spelen. Toch wat anders afspelen? Ook CD, DAB/DAB+ en FM-radio kunnen weergegeven worden op de Melody Media, deze opties ontbreken op de Stream omdat deze gericht is op het streamen van muziek.

Prijs en beschikbaarheid

Melody Media (M-CR611) en Melody Stream (M-CR511) zijn beide vanaf augustus verkrijgbaar en krijgen een adviesprijs mee van respectievelijk € 699 en € 449.

Related Posts