Xperia-Z5-premium-Colour-Range

Sony Z5-serie aangekondigd #IFA2015

De Xperia Z5, Xperia Z5 Compact en Xperia Z5 Premium horen bij een nieuwe lijn camera-smartphones van Sony met Exmor RS for Mobile sensor en G-lens.

Met de Z5-serie is er de eerste compleet gerestylede smartphone cameramodule van Sony die gezien kan worden als de opvolging van de Xperia Z1. De Z5-serie maakt gebruik van een gloednieuwe 1/2.3 Exmor RS for mobile 23-megapixel sensor en een F2.0 G-lens.

Xperia Z5-serie

Z5-Premium-BLK-CHROME-GOLDDe camera van de Z5-serie heeft de snelste autofocus van alle smartphones. De autofocus van 0,03 seconden is sneller dan je gemiddeld met je ogen knippert (0,1-0,4 sec.). Door de grote Exmor RS sensor te combineren met geavanceerde processingsoftware en de 5x Clear Image Zoom-functie kan je met minimaal kwaliteitsverlies heel dichtbij fotograferen. De Sony SteadyShot met Intelligent Active Mode voor video-opnames is ook behoorlijk verbeterd, waardoor je zonder horten of stoten soepele beelden kan maken op de fiets of je skateboard.

Z5 en Z5 Compact

Xperia-Z5c-WHITE-BLK-CORAL-YELLOWBeide toestellen zijn waterdicht en stofbestendig en voor het ontwerp is gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen. Aan de zijkant van het toestel is een nieuwe geïntergreerde power-button met vingerafdruksensor die ervoor zorgt dat elk toestel persoonlijk, beveiligd en gemakkelijk te ontgrendelen is. Voor de aansturing wordt gebruik gemaakt van een Snapdragon 810-processor met 4G ondersteuning. Er is ondersteuning voor Quick Charge 2.0 waardoor je – met behulp van een Quick Charge 2.0 oplader – in 10 minuten weer 5,5 uur met je batterij vooruit kan.

De Z5 beschikt over een 5.2-inch scherm en zal beschikbaar komen in de kleuren Graphite Black, White, Gold en Green. De Z5 Compact heeft een kleiner scherm formaat – 4.6-inch – en zal beschikbaar komen in de kleuren Graphite Black, White, Coral en Lime.

Z5 Premium

De Z5 Premium is de eerste 4K-smartphone op de markt. Het scherm is een 5.5-inch 4K TRILUMINOS Display for mobile en IPS voor betere details en haarfijne precisie. Met de Z5 Premium heb je ook de mogelijkheid om uiting te geven aan je creativiteit door opnames te maken in 4K met de mogelijkheid om elk beeldmoment op te slaan met een beeldkwaliteit van 8-megapixels. Je kan je content draadloos bekijken op een 4K televisie met behulp van DNLA of MHL 3.0. De Z5 Premium wordt aangedreven door een Snapdragon 810-processor en heeft een batterij van 3430 mAh die het tot twee dagen moet volhouden met een snelle oplaadcapaciteit. De interne opslag is 32GB en het is mogelijk dit uit te breiden met een microSD kaart van maximaal 200GB. De Z5 Premium zal beschikbaar zijn in de kleuren Black, Chrome en Gold.

Xperia-Z5-premium-Colour-Range

Prijs en verkrijgbaarheid

De Xperia Z5 en Z5 Compact zullen gelanceerd worden in oktober en de Z5 Premium volgt in november. De Z5 en Z5 Compact zijn wel al per direct te pre-orderen met de High-Res Audio Sony MDR-10RC headset. De compact heeft een adviesprijs van € 599, de Z5 van € 699 en de Premium moet € 799 gaan kosten.

https://youtu.be/PG2JLelx5qA

Related Posts