Huawei kondigt Ascend G6 aan 1

Huawei kondigt Ascend G6 aan

Het nieuws van MWC komt gestaag deze kant op, als dat tekenend is voor de komende week, dan kunnen we onze borst nog nat maken. Huawei volgt in het rijtje aankondigingen en introduceert de Ascend G6, het broertje van de P6.

Huawei Ascend G6_large

De Huawei Ascend G6 zal in een 3G-versie en een 4G-versie worden geleverd. Met een 4,5 inch scherm (960×540 pixels) is het geen supergroot toestel, maar alsnog moet je redelijk je best doen om hem in je broekzak te proppen. Het toestel beschikt daarnaast over een 1,2 GHz quad-core processor. Ook voor fervente Instagrammers goed nieuws: er zit een 8 megapixel camera in en naar wij horen komen daar slimme camerafuncties bij om het wat op te leuken.

Helemaal bijzonder is dat er ene 5 megapixel camera aan de voorkant zit, waarmee je dus superscherpe selfies kunt maken. In deze video kun je er wat meer over zien:

http://www.youtube.com/watch?v=GFrfCQ-juDg

Het toestel zal geleverd worden met Android 4.3 en de eigen Emotion UI. Of er een update naar 4.4 KitKat komt is ons niet bekend. De interne geheugen is met 8GB wat aan de magere kant, maar je kunt het wel uitbreiden met een micro sd-kaart. Met 7,9mm dikte is ook dit één van de dunnere toestellen die straks op de markt zijn.

Beschikbaarheid

De 4G-variant gaat beschikbaar komen voor een adviesprijs van 249 euro. Van de 3G-variant is niets bekend. Het toestel is beschikbaar in het zwart, wit, roze, goud en blauw en zal waarschijnlijk rond april in de winkels liggen.

Related Posts
Review: Sony Xperia Z1 12
Lees meer

Review: Sony Xperia Z1

Omdat mijn Sony Xperia Z in Berlijn gestolen was, zat ik hard te wachten op de nieuwe Xperia…