Elon Musk en cryptovaluta 1

Elon Musk en cryptovaluta

We kunnen stellen dat zakenman Musk met zijn aparte tweets de markt bespeelt, zichzelf daarmee verrijkt en zich ook nog eens kostelijk vermaakt.

Je hoeft maar te kijken naar de waarde van Bitcoin die de afgelopen tijd pijlsnel omhoog schoot toen Musk’s Tesla op 8 februari 2021 voor 1,5 miljard dollar aan Bitcoin kocht. 

Musk’s aandacht richt zich na deze actie direct op Dogecoin en hij speelt het klaar de waarde van deze digitale valuta – met slechts een tweet – naar een nieuwe hoogte te brengen. 

De waarde van Dogecoin stijgt enorm en Musk is opgetogen: hij post een volgende tweet waarin hij hobbit Frodo uit de film ‘Lord of the Rings’ met Dogecoin vergelijkt.

Zowel Dogecoin als de Bitcoin koers blijven vervolgens stijgen.

Musk’s steun aan Dogecoin 

Dogecoin is met een totale marktwaarde van zo’n 7,7 miljard dollar nu de twaalfde cryptomunt van de wereld. Dit terwijl deze munt begin 2021 maar 1 dollarcent waard was. 

De Dogecoin is de laatste weken booming en Elon Musk mag zichzelf hiervoor op de borst slaan. Hij twittert de koers omhoog, met een gekke video van een beroemde scene uit ‘The Lion King’ en met grappige teksten. 

Ook rapper Snoop Dogg twitterde vrolijk mee en stuurde een berichtje naar Musk met de tekst ‘Snoop Doge’. De bassist van Kiss twitterde zelfs complete instructievideo’s over Dogecoin. 

Dogecoin is een munt gebaseerd op de beroemde meme met een Shiba-inu hond in de hoofdrol. Door de link met de populaire meme gaat de waarde van alle Dogecoin bij elkaar richting 10 miljard dollar. 

Nu al 1.300% meer waard dan een jaar geleden: Musk laat zich wederom op Twitter horen met z’n ‘Lord of the Rings’ tweet, die de waarde van Dogecoin nog wat verder omhoog brengt. Ook Bitcoin schiet weer de lucht in met 7%. 

Musk en Bitcoin

Een ‘waarde investering’, zo noemt Tesla de 1,5 miljard dollar die ze in Bitcoin hebben gestoken. Tesla verklaart in een rapport aan de Amerikaanse beurstoezichthouder ‘1,5 miljard dollar aan Bitcoin op zijn balans te hebben gezet’. 

8 Februari 2021, nadat Tesla voor 1,5 miljard dollar aan Bitcoin had gekocht, was de waarde al gestegen met 10%. Elon Musk zorgt er later met zijn ‘Lord of the Rings’ post voor dat Bitcoin nog eens met 7% stijgt. En dat terwijl deze post verwees naar Dogecoin.

Ethereum

Ook Ethereum (ETH) blijft in de record rally en experts verwachten dat de Ethereum koers nog verder de hoogte in zal gaan. 

Er zijn zelfs analisten die beweren dat er voor het einde van 2021 een koers van $20.000 bereikt zal worden.

De Defi Tokens die hoofdzakelijk via de Ethereum blockchain opereren, worden steeds populairder. Ter verduidelijking; de Defi Token wil zonder tussenkomst van derden financiële diensten op een gedecentraliseerde manier opnieuw creëren.

Conclusie

Je zal niet de enige zijn die in de toekomst de bewegingen van Musk nauwlettend zal blijven observeren. Vele mensen zullen namelijk met zijn succes willen meeliften. 

We leven nu eenmaal in een wereld waarin een eigenzinnige tweet van Elon Musk simpelweg genoeg is om de markt te beïnvloeden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
Hexo+: zelfstandig vliegende camera 3
Lees meer

Hexo+: zelfstandig vliegende camera

Drones uitgerust met een camera zijn niet echt iets nieuws meer. De Hexo+ valt op doordat - net als de Lily Camera - de drone zelfstandig vliegt.
LEGO-CON 2022 8
Lees meer

LEGO-CON 2022

Mocht je het gemist hebben, afgelopen weekend was LEGO-CON 2022, een online presentatie van de nieuwst Lego-sets. We…