De nieuwe Chromecast is nóg beter

Google introduceerde de nieuwe Chromecast én een broertje voor de Chromecast, waarmee je speakers kunt voorzien van wifi. Handig!

Was je net als ik al voorzien van een Google Chromecast, dan ga je zometeen wel twijfelen of je toch niet een nieuwe wilt hebben. Want het uiterlijk is anders én, belangrijker nog, veel functies zijn verbeterd. Al moeten we dat natuurlijk nog maar testen.

chromecast-2-google

De nieuwe Chromecast heeft een flexibeler hdmi-stekkertje, waardoor je hem een stuk makkelijker in je tv kunt steken als die al behoorlijk vol zit met andere apparatuur. Een probleem met de oude versie was ook bij mij dat het soms wat lastig was om hem kwijt te kunnen, omdat je met een soort stick zat. Dan moet je dus wel erg gaan goochelen met al je adapters om alles passend te krijgen.

Verder ondersteunt de Chromecast nu ook de meest recente wifi-standaarden en reageert zodoende beter op wisselende kwaliteit van je wifi in huis. Door interferentie met andere netwerken en andere apparaten viel de verbinding tussen je apparaat en Chromecast nog wel eens weg, althans, bij mij doet ie dat zeer regelmatig. Bufferen gaat beter en daardoor kun je veel stabieler genieten van alles wat je cast naar je tv.

Chromecast voor tv heeft ook een broertje gekregen, Chromecast Audio. Daarmee kun je elke speaker die nog niet over wifi beschikt, omtoveren naar een wifi-speaker. Je plugt hem in een aux-poort op je speaker en je kunt daarna muziek streamen vanaf je pc, laptop of mobiele telefoon, naar je speakers. Dus als je een goede speakerset hebt staan en al twijfelde over de aanschaf van draadloze speakers, dan ben je er nu uit.

chromecast-audio-google

De beide Chromecasts zijn per direct te koop via de Google Play Store.

Related Posts
Garmin eTrex Touch 35
Lees meer

Review: Garmin eTrex Touch 35

Als fanatieke geocacher is Thijs al jaren in bezit van de Garmin eTrex Legend. Tijdens de zomervakantie kreeg hij de kans om de nieuwste toevoeging aan de fameuze eTrex-lijn te testen, de Touch 35. Ben jij dol op geocachen? Lees dan snel hoe het Thijs verging op zijn speurtochten.