HTC en Under Armour komen met UA HealthBox #CES2016

HTC en Under Armour hebben de handen ineen geslagen om de consument het eerste verbonden fitnesssysteem aan te bieden met de naam UA HealthBox. De UA HealthBox meet, bewaakt en beheert de belangrijkste onderdelen van je gezondheid en fitheid.

HTC en Under Armour hebben de handen ineen geslagen om de consument het eerste verbonden fitnesssysteem aan te bieden met de naam UA HealthBox. De UA HealthBox meet, bewaakt en beheert de belangrijkste onderdelen van je gezondheid en fitheid.

UA HealthBox

HTC heeft het ontwerpen en fabriceren van de UA HealthBox op zich genomen en het systeem wordt aangedreven door UA Record. Het systeem bestaat verder uit de UA Polsband, UA Hartslagband en de UA Weegschaal welke allemaal met elkaar verbonden zijn. De gebruiker heeft hiermee de mogelijkheid om alle onderdelen van zijn gezondheid en fitheid te beheren en te verbeteren. UA Record functioneert vanaf je Android en/of iOS smartphone als het dashboard voor de dagelijkse activiteiten die bepalen hoe je je voelt. De app kan gedownload worden in de Google Play Store of via Apple’s iTunes. Laten we de verschillende apparaten even wat beter bekijken.

ua-polsbandUA Polsband is zo ontworpen dat je deze de gehele dag kunt dragen, iedere dag weer. Het volgt je dagelijkse activiteiten, trainingen en let zelfs op je slaap. Gedurende de gehele dag kun je je activiteiten vastleggen, waardoor je jezelf een dagelijkse doel kunt stellen en je vooruitgang kunt meten. UA Polsband maakt gebruik van een naadloze band met daarin een scherm dat onopvallend is verborgen onder een buitenlaag van rubber. Hierdoor verdwijnt de technologie uit beeld, zodra deze niet in gebruik is. De band biedt een geavanceerde workout-modus met een scherm dat actief blijft tijdens de training. Verder beschikt deze over een LED die de hartslagzone aangeeft zodra de UE Polsband wordt gekoppeld met UA Hartslagband. UA Polsband is verkrijgbaar in de kleur zwart, met een rode structuur aan de onderkant die zweet transporterend werkt.

ua-hartslagband onderdeel UA HealthboxUA Hartslagband is een compacte hartslagmeter die beschikt over een innovatieve micro snap-technologie. Hierdoor is deze niet op te sporen tijdens workouts. De chest strap en uitneembare sensor helpen je slimmer te trainen, terwijl je tegelijkertijd de intensiteit van je trainingen kunt monitoren. UA Hartslagband geeft je een nauwkeurige berekening van de verbrande calorie├źn tijdens het sporten. In combinatie met de UA Record-app kun je via UA Hartslagband je hartslagzones aanpassen.

ua-weegschaalUA Weegschaal is een fraai vormgegeven, via wifi aangestuurde weegschaal die is voorzien van een iconisch, cirkelvormige ontwerp. De achter het glas verborgen LED-display zorgt ervoor dat techniek onzichtbaar is wanneer deze niet in gebruik is. De weegschaal biedt ondersteuning tot acht gebruikers en synchroniseert met de individuele UA Record-app van gebruikers om trends na te gaan. Het gewicht is hierbij onderdeel van hun totale dashboard. UA Weegschaal wordt geleverd in de kleur zwart, met een rode textuur aan de onderkant.

Prijzen en beschikbaarheid

UA HealthBox zal in eerste instantie alleen in de VS beschikbaar zijn vanaf 22 januari 2016. De verdere internationale uitrol voor de UA HealthBox staat gepland in de loop van 2016. Prijzen voor de verschillende apparaten zijn nog niet genoemd.

Related Posts
Lees meer

Nvidia Shield

De Nvidia Shield is vernieuwd! Sinds de introductie van de Shield in 2017 was het een van de…