Hoortoestel nu ook smart 1

Hoortoestel nu ook smart

Je ziet ze steeds vaker: hoortoestellen. Niet zo gek als je bedenkt dat 10% van de mensen in Nederland gehoorverlies heeft en 50% daarvan jonger is dan 55 jaar.

Gelukkig gaan de ontwikkelingen in deze wereld razendsnel. Niet langer zijn de toestellen gigantisch groot en opvallend, maar dat is een trend die al even gaande is.

Het gave van de laatste generatie gehoortoestellen is dat deze nu ook smart zijn. En dan bedoel ik ook echt smart, en niet alleen connected met je smartphone. De Starkey Livio AI is zo’n toestel. Compact en bijna onzichtbaar, maar wel in staat tot grote prestaties. Dankzij AI kan dit apparaat omgevingsgeluid wegfilteren en het stemgeluid van je gesprekspartner juist versterken.

Oor biedt kansen

Het is als leek niet zo voor de hand liggend, maar de aanwezigheid van een apparaatje in je oor biedt enorme kansen die bijvoorbeeld een smartwatch niet heeft. De opmars van oor-thermometers geeft al aan dat het oor geschikt is voor het opnemen van temperatuur, maar er kan nog veel meer informatie uit je oor gehaald worden. Zo is de hartslag er gemakkelijk te meten en is het de bron van je evenwichtsorgaan. Val je met een Livio AI in en geef je niet binnen enkele seconden door via de app dat je ok bent? Dan belt dit gehoortoestel zelfstandig de eerste hulp.

Hoortoestel nu ook smart 3

Superman

Ook gaaf: het apparaatje kan vertalen in 27 talen. Een unieke feature die je als Superman doet voelen.

Daarnaast worden ook andere dingen die met de gezondheid te maken hebben bijgehouden. Het apparaat telt je stappen en hoeveel trappen je loopt. Ook cognitieve activiteiten worden geregistreerd,
bijvoorbeeld hoeveel je met anderen praat en bezig bent. Met recht een slim gehoortoestel dus.

In de toekomst komen daar nog veel meer functies bij, zoals bloeddruk en bloedsuikerspiegel. Allemaal in een minuscuul apparaatje in je oor.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door Online Hoortoestel.

Related Posts
Review: JBL Synchros S700 5
Lees meer

Review: JBL Synchros S700

JBL heeft een nieuwe lijn hoofdtelefoons gelanceerd, de Synchros-lijn. JBL heeft veel werk gestoken in deze hoofdtelefoons en…