DJI Racing Edition Goggles

DJI toont Goggles voor drone racing

DJI heeft de nieuwe Racing Edition Goggles gelanceerd. Deze nieuwe versie van de bestaande Goggles is volgens DJI nog beter geschikt voor drone racen, een sport die zeer in opkomst is.

De Chinese fabrikant is op dit moment nog niet actief op de markt voor race-drones, maar probeert op deze manier toch een graantje mee te pikken. Dit kan vrij eenvoudig met de bestaande techniek die ze in huis hebben.

In combinatie met de DJI OcuSync Air Unit-camera is een afstand van 7 kilometer met een vertraging van 50ms mogelijk. Nette cijfers, maar net te langzaam voor het échte werk. Het gaat hier om een digitaal signaal van 2.4 of 5.8 GHz. Hiermee is een resolutie van dual 1080p mogelijk, of 720p op 60fps en 480p op 50fps.

Ook is het mogelijk een analoog signaal naar de bril te sturen. Hiermee is lag in theorie nog lager dus voor het echte serieuze racewerk is deze mogelijkheid zeker een aanrader.

De OcuSync camera komt met drie verschillende antennes, om zo een optimaal signaal te leveren. Kort gezegd zijn dit antennes voor korte, gemiddeld en lange afstanden.

Gebruik je de goggles met een DJI Mavic of DJI Phantom? In dat geval kan je de camera van je drone ook bedienen door met je hoofd te draaien. Op die manier krijg je nog betere shots dan je met de gewone DJI afstandsbediening voor elkaar krijgt!

Zin in de DJI Racing Edition Goggles gekregen? Ze zijn verkrijgbaar voor €599, iets duurder dan de €549 die de normale DJI Goggles kosten.

Related Posts