Good Lock: Een alternatieve interface voor de Samsung Galaxy

Lees alles over het nieuwe Good Lock van Samsung

Samsung heeft afgelopen week onder de naam Good Lock een alternatieve gebruikersinterface voor Galaxy-toestellen gelanceerd. De alternatieve interface ligt wat dichter bij de standaardinterface van Google en brengt verschillende vernieuwingen die het volgens Samsung eenvoudiger moeten maken om het toestel te bedienen.

De grootste veranderingen die Good Lock doorvoert zijn waarschijnlijk, zoals de naam ook al een beetje aangeeft, terug te vinden op het lockscreen. Het lockscreen heeft een nieuw ontwerp gekregen, het is met de nieuwe interface mogelijk om aan de onderkant van het lockscreen snelkoppelingen naar apps te zetten en door vanaf de klok naar onder te vegen kan je direct naar een lijst met widgets gaan en eventueel widgets toevoegen of verwijderen.

Daarnaast zijn ook de notificatiebalk en het notificatiesysteem onder handen genomen. De nieuwe notificatiebalk heeft wat minder snelkoppelingen om snel functies in en uit te schakelen, maar het is wel eenvoudiger geworden om gedetailleerde informatie over bijvoorbeeld het data- of batterijverbruik te bekijken.  Daarnaast kunnen notificaties nu in groepen of per applicatie worden ingedeeld en is het mogelijk om notificaties in een soort van archief op te slaan door naar rechts te vegen.

20160401_160926-303x540

De laatste grote verandering is terug te vinden in het menu met recent gebruikte apps. Waar voorheen pagina’s met previews van apps werden getoond, wordt er nu een lijst met apps weergegeven en is er aan de onderkant van het scherm een lijst met snelkoppelingen te zien. Hoewel er geen preview meer wordt getoond, is het selecteren van de gewenste app een stuk sneller en apps kunnen vanuit het menu bovendien direct in een venster worden geopend.

Screenshot_20160329-144648-303x540

De reden achter de lancering van Good Lock is niet helemaal duidelijk. Samsung kreeg in verleden veel kritiek op de eigen TouchWiz-interface, maar bij de lancering van de Galaxy S7 zag het dat de vernieuwde en verbeterde TouchWiz-interface juist erg positief werd ontvangen. Het is mogelijk dat Samsung in de toekomst meer gebruik wil maken van de standaardinterface van Google om zo het lanceren van updates voor toestellen te versnellen en vereenvoudigen.

Good Lock is op dit moment alleen beschikbaar voor Samsung-toestellen met Android 6 en het kan via Samsungs eigen Galaxy Apps Store worden gedownload en geïnstalleerd. Het is echter mogelijk dat de app niet voor iedereen al in de applicatiewinkel wordt getoond. Mocht de app op jouw toestel nog niet in de applicatiewinkel staan, dan is het ook mogelijk om de interface via alternatieve websites als apkmirror te installeren.

Related Posts