Skagen komt met Falstar, de eerste echte wearable 1

Skagen komt met Falstar, de eerste echte wearable

Skagen komt met Falstar, de eerste echte wearable 3
Skagen Falster SKT-5000

Op CES toont het bekende Lifestyle merk SKAGEN (onderdeel van Fossil) de allereerste smartwatch (Falster) met touch screen aan. Er was al een hybrid connected watch maar dit is de eerste ‘echte’ wearable.

Skagen Falster

De Falster heeft vier verschillende bandjes, inclusief mesh-riemen in zowel roestvrij staal als roze. Binnen in het horloge klopt de Snapdragon 2100, het next gen platform voor wearable devices and Android Wear 2.0. 

Van Skagen verwacht je qua design natuurlijk ook iets. Grofweg kan je de smart en sportwatches verdelen in de traditionele modellen (meer horloge uiterlijk dan smart- of sportwatch) en de technische modellen, de ‘echte’ smartwatches. Zoals je kunt zien (en verwachten) valt de Faster in de eerste categorie.

Wat kan het horloge? Nou, we hebben het nog  niet getest, maar volgens de beschrijving komen we bekende functionaliteit tegen zoals:

  • Touchscreen
  • Compatibiliteit met iOS 9.0 + / Phone 5+ en Android-apparaten 4-4 +
  • Bluetooth
  • Spraakopdrachten
  • Notificaties van oproepen en emails

Kortom, de Skagen Falster lijkt een prima smartwatch voor mensen die meer naar een  traditioneel horloge ontwerp neigen dan naar de techie smartwatches.

De prijzen zijn ook al bekend:

SKT5000 – EUR 329,00 (Zilver, mesh)

SKT5001 – EUR 299,00 (Zwart)

SKT5002 – EUR 329,00 (Rose gold, mesh)

Een mooi toestel om binnenkort eens goed te testen voor Intogadgets.

 

Related Posts