Denon maakt veel geluid 1

Denon maakt veel geluid

Draadloze speakers zijn zeker geen onbekend verschijnsel.  Onlangs kreeg ik de Denon Envaya Bluetooth speaker binnen. Eens kijken wat de specificaties zijn en het geluid om te zien of Denon hiermee blijvend een plaatsje in de markt kan veroveren.

Denon maakt veel geluid 3Bij Bluetooth speakers valt mij altijd op dat de specificaties van alle speakers in grote lijnen hetzelfde is.  Er wordt natuurlijk Bluetooth ondersteund, je kunt er mee bellen en gebeld worden en de batterijduur varieert ergens tussen de laten zeggen acht en 15:00 uur. Betekent dat dat het allemaal het zelfde is? Ja in zekere zin ook wel. Als je kijkt naar de normale merken en dan bedoel ik a merken  zoals Denon, Libratone, Sony dan zitten daar gewoon geen slechte speakers tussen. Het is een kwestie van voorkeur, voorkeur voor merk of voor de manier waarop de speaker is vormgegeven in combinatie met de prijs die jouw besluit de een of andere speaker wel of niet aan te schaffen.

Denon Envaya

Denon kennen we van diverse audio producten zoals de Heos speakers, soundbars en andere audio producten. Het is zeker geen onbekende speler en tegenwoordig onderdeel van Sound United waar ook andere merken zoals Marantz, Polk onder vallen.

Het regent … het regent … nou en?

Wat je niet heel vaak ziet is dat de speaker water dicht is. Je kunt tot een half uur  de speaker onder water houden zonder schade. Zorg dan wel dat het klepje die de oplaad aansluiting afsluit goed dicht is. Het is een IP 67 gecertificeerd apparaat dus je kunt een half uur onder water (1 meter maximaal) blijven. Dat regenbuitje moet dus geen probleem zijn. Wat je nog wel eens tegenkomt is een NFC koppeling om makkelijk mobiel en speaker te koppelen, dat zit er helaas niet op.

De speaker wordt met een oplaadkabel en er zou een koordje zijn dat aan de speaker kan worden vastgemaakt zodat ie om je  pols kan worden gedragen kan worden. Het koordje was echter een veter. Het gewicht van 750 gram is redelijk, maar je  kunt het  beter in een tas meenemen dan om je  pols.

Bediening

De bediening is eenvoudig. Aan de rechterkant van de speaker zit de aan/uit knop, het  volume paar (+ en -) en de toets om de telefoon op te nemen. De microfoon voor de telefoon is verborgen bij de speaker en is niet zichtbaar als bijvoorbeeld een pinhole. De knoppen op de speaker,bijvoorbeeld vereisen kracht om in te drukken, iets lichtere bediening zou mooier geweest zijn.

Geluid

Op de een of andere manier vind ik dat er een bak geluid uit de  speaker komt. Ik heb het even vergeleken met een aantal andere bluetooth speakers en het geluid wat er uit komt is echt stevig. Sterker nog, er zit echt een stevig bas in. Ook bij stukken waar bas minder belangrijk is, bijvoorbeeld  bij klassieke stukken komt het geluid goed uit de speaker. Toch is de speaker beter in vollere stukken, zoals pop. Dan komt deze meer tot zijn recht.

Je kunt er twee koppelen voor stereo geluid, ik testte er maar een dus dat gaat niet. Ook kan je de speaker koppelen als input en output device voor Siri of Google Assistent. Daarvoor moet je wel langer op de Telefoon toets drukken. Maar het werkt wel. Je kunt allerlei commando’s geven die worden uitgevoerd door je smartphone en de speaker speelt het terug

Kosten

De Envaya is geen heel goedkope speaker met zijn prijs van EUR 199. Daarvoor krijg je echter wel een speaker met een heel stevig  geluid die ook nog eens buiten nat kan worden (of natuurlijk als badkamer speaker).Van de speakers die ik onlangs heb getest heeft de Envaya echt het beste geluid qua volheid. Niet  dat de andere speakers slecht zijn maar de Envaya steekt er boven uit.

Te koop zowel online bij bijvoorbeeld bol.com, HiFi Klubben en andere retailers.

 

Related Posts
Nexus 9 (1)
Lees meer

Review: Nexus 9

De Nexus 9 is het puike resultaat van de samenwerking tussen Google en HTC.  Deze 8.9” tablet heeft…