MicFlip: geen rocketscience, maar wel handig!

Er zijn van die dingen waar we aan gewend zijn en ons daarom eigenlijk nooit afvragen of het niet makkelijker kan.  Sommige mensen doen dat echter wel en dat levert producten op die je kunnen verrassen. De MicFlip is er een van.

Heel veel kabels (op stroom na) hebben slechts een manier om aangesloten te worden. Waarom? Omdat het makkelijker is om te maken. Reden is vaak de z.g. pen bezetting; stroom wordt bijvoorbeeld over pen X gestuurd en data over pen Y. Dan is het simpel om te zorgen dat X en Y altijd hetzelfde zijn. micflip2

Het gevolg: kabels hebben aansluitingen met een trapeziumvorm die maar op een manier kan worden ingeschoven.

Dat wil zeggen: tot nu toe want MicFlip komt nu met de micro USB kabel die je gewoon kunt omdraaien qua aansluiting. Een groot succes op Indiegogo: 1115% gefund. Blijkbaar vinden mensen het een goed idee, en ik kan me daarin vinden. Geen geklooi meer om te zien of de kabel goed omgedraaid is, gewoon insteken en klaar. Ik testte de 2m MicFlip kabel.

Aan de kant van de PC c.q. de oplader is het natuurlijk nog steeds een normale USB aansluiting, het omdraaien kan alleen aan de kant van de microUSB.

De vraag is dan: werkt het op alle apparaten. Natuurlijk heb ik niet alles getest maar die apparaten die ik in huis heb werken ermee.

Een andere vraag: merk je iets in het opladen of data overzetten? Ook hierbij is het antwoord: nee. Het maakt geen enkel verschil tussen

Maar de beste vraag is : wie zit daar op te wachten en het antwoord daarop is: niemand en iedereen. Het is zo simpel en gemakkelijk (wie heeft er niet geprobeerd om de USB er verkeerd om in te stoppen) dat je gewoon wil dat het standaard wordt voor alle kabels. Gewoon om je leven makkelijker te maken.

Natuurlijk zit er een patent op de kabel maar  leveranciers kunnen een licentie nemen voor hun eigen kabels. Maar voor nu is het dus simpel: als je gemak wilt : dan koop je de MicFlip. Voor $19.99 (inclusief verzending wereldwijd) kan de MicFlip (1m of 2m) voor jou zijn.  micflip uitgelicht

Related Posts