Garmin Forerunner 225 female

In the zone…Garmin Forerunner 225: je hartslag op je pols

Met de Forerunner 225 maakt Garmin het hardlopen nog inzichterlijker. In een oogopslag je hartslag en hartslagzone zichtbaar op de pols.

Met de Forerunner 225 maakt Garmin het hardlopen nog inzichtelijker. In een oogopslag je hartslag en hartslagzone zichtbaar op de pols.

Hartslagmeting

Hartzones op Forerunner 225De aanwezigheid van hartslagmeters in (sport)horloges wordt steeds populairder. Er zijn verschillende methoden beschikbaar om de hartslag te meten. Garmin heeft gekozen voor de optische hartslagtechnologie ontwikkeld door Mio. De hartslagtechnologie van Mio is bekroond en wordt wereldwijd geprezen om de nauwkeurigheid van de ECG-meting.

De Forerunner 225 geeft de hardloper – met behulp van een kleurrijke meter – realtime inzicht in de hartzones en het aantal hartslagen per minuut. Op deze manier kan de gebruiker een trainingsprogramma volgen dat werkt met vaste tijden/afstanden binnen een bepaalde hartzone. garmin-forerunner-225-femaleVoor elke zone is een andere kleur waardoor makkelijker te zien is in welke zone je op dat moment zit. De kleuren grijs, blauw, groen, oranje en rood combineren met hartslagzones als warming-up, lichte training, intensieve training en drempel- of maximale hartslag.

Forerunner 225

De Forerunner 225 combineert de hartslagmeting met een versnellingsmeter, waardoor ook informatie als tempo en afstand weergegeven kunnen worden zonder gebruik van een aparte pod aan de voet. De Forerunner 22 is niet alleen te gebruiken als ondersteuning voor je trainingen maar ook als activitytracker. Hierdoor kunnen stappen, verbrande calorieën en afgelegde afstanden vastgelegd worden. Door gebruik te maken van een trilalarm en een bewegingsbalk wordt de gebruiker gemotiveerd. Het monitoren van het slaapritme en de slaapkwaliteit zorgt ervoor dat je optimaal herstelt.

Garmin Connect

garmin-forerunner-225-connect De Forerunner 225 is te verbinden met een smartphone waardoor automayische trainingen en/of wedstrijden worden geüpload naar de Garmin Mobile app voor post-run analyse. Ook is de Forerunner 225 compatibel met Garmin Connect, een gratis community voor het opslaan, plannen en delen van activiteiten met andere gebruikers. Een extra functie van Garmin Connect is de Live Tracking functie waardoor in realtime vrienden en familie je kunnen volgen tijdens een training of wedstrijd.

Prijs en beschikbaarheid

De Forerunner 225 is vanaf eind mei beschikbaar in de kleurcombinatie zwart/rood voor een adviesprijs van €299.

 

Related Posts