How-to - WebP-afbeeldingen opslaan als JPG in Google Chrome 1

How-to – WebP-afbeeldingen opslaan als JPG in Google Chrome

WebP is een nieuw formaat voor afbeeldingen dat is ontwikkeld door Google om afbeeldingen te comprimeren zonder kwaliteitsverlies. WebP-bestanden zijn doorgaans kleiner dan JPEG-bestanden van vergelijkbare kwaliteit en kunnen dus sneller worden geladen, wat resulteert in een snellere en meer responsieve website. Het nadeel van WebP-bestanden is echter dat niet alle webbrowsers ze ondersteunen.

Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem. Google Chrome biedt de mogelijkheid om WebP-bestanden automatisch op te slaan als JPEG-bestanden. Dit betekent dat wanneer een website een WebP-bestand aanbiedt, Chrome het bestand automatisch converteert naar JPEG en deze versie opslaat op uw computer. Dit zorgt ervoor dat de afbeelding kan worden weergegeven in browsers die geen WebP ondersteunen.

Het opslaan van WebP-bestanden als JPEG in Google Chrome is een eenvoudig proces. Hier is hoe het te doen:

Stap 1: Open Google Chrome en ga naar de instellingen van de browser door op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van het scherm te klikken. Selecteer vervolgens “Instellingen” in het uitklapmenu.

Stap 2: Scrol omlaag naar de onderkant van de pagina en klik op “Geavanceerd” om meer instellingen te bekijken.

Stap 3: Zoek het gedeelte “Downloads” en klik op “Wijzigingen”.

Stap 4: Vink het vakje “Vraag waar elk bestand moet worden opgeslagen voordat het wordt gedownload” uit. Dit zorgt ervoor dat Chrome de bestanden automatisch opslaat op de standaardlocatie.

Stap 5: Zoek het gedeelte “Afbeeldingen” en selecteer “JPEG” in het vervolgkeuzemenu “Automatisch converteren naar”.

Stap 6: Klik op “Opslaan” om uw wijzigingen op te slaan.

Vanaf nu zal Google Chrome automatisch WebP-bestanden opslaan als JPEG-bestanden. Dit betekent dat u afbeeldingen kunt bekijken die anders niet zouden worden weergegeven in uw browser van keuze.

Het opslaan van WebP-bestanden als JPEG-bestanden in Google Chrome is een geweldige manier om de snelheid van uw website te verbeteren en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat uw afbeeldingen kunnen worden bekeken in alle moderne webbrowsers. Het proces is eenvoudig en kan binnen enkele minuten worden voltooid.

Related Posts